Zaposleni direktorici muzeja očitajo samovoljno vodenje in preveliko razvojno pozornost solinarskemu muzeju v Sečovljah. Foto: BoBo
Zaposleni direktorici muzeja očitajo samovoljno vodenje in preveliko razvojno pozornost solinarskemu muzeju v Sečovljah. Foto: BoBo

Na direktorico že nekaj časa letijo očitki zaposlenih, da muzej vodi samovoljno, razvojno pozornost pa usmerja zlasti na solinarski muzej v Sečovljah, je za TV Dnevnik poročala Eugenija Carl.

Prav obnova tega muzeja je sodu izbila dno. Direktorica naj bi namreč s 300.000 evri, ki so jih leta 2008 za obnovo dobili od ministrstva za kulturo, ravnala razsipno, pri dodeljevanju del pa naj bi privilegirala ajdovsko gradbeno podjetje Real Invest, ki naj bi dela najprej opravljal na njeni hiši.

"Smo pogledali na Ajpes in je bilo vse v redu. Tisti dan," je svojo odločitev utemeljila Gambozeva. Vendar je Real Invest že ob podpisu pogodbe imel 1,3 milijona evrov izgube, kmalu pa so mu banke blokirale tudi račune, a to ni ustavilo nakazil iz muzeja.

Vse po pravilih
Gombozeva je tudi zanikala, da bi bilo pri poslu z Realom Investom kar koli nezakonitega in da so imeli vedno vodjo del, ki je nadziral potek obnove solinarskega muzeja. A delavci podjetja trdijo drugače, saj naj jih ne bi nihče nikoli nič vprašal, kaj pravzaprav delajo.

Direktorica eno, delavci drugo
Kot trdi direktorica piranskega pomorskega muzeja, Real Invest ni opravljal del na njeni hiši, a delavci tudi tokrat trdijo drugače in pravijo, da so opravili izkop materiala, druga ekipa pa je opravila odvoz. Kdo je opravljal izkop materiala na njeni parceli, pa Gombozeva ni želela razkriti, češ da gre za njeno zasebno zadevo in hkrati zatrdila, da muzej ni plačal nikakršnih obnovitvenih del na njeni hiši, saj je vse šlo iz njenega žepa.

A z računa Reala Investa je razvidno, da je muzej plačal tudi odvoz materiala s Seče do solin, za kar so v družbi zaračunali dobrih tisoč evrov. Kljub temu Gomobozeva še vedno uživa zaupanje nadzornikov in sveta zavoda, tudi na občini in na ministrstvu pri projektu niso zaznali nikakršnih napak.