Prizorišče dogodka. Foto: MMC RTV SLO/Mojca Dumančič
Prizorišče dogodka. Foto: MMC RTV SLO/Mojca Dumančič

Opozorila sta, da je ogrožanje svobodnega novinarskega dela in fizično znašanje nad novinarji nesprejemljivo ter da pomeni poseg v svobodo vseh nas.
Urad predsednika republike Slovenije je v povezavi z napadom v sredo in tudi nedavnim napadom na ekipo Planet TV opozoril na Pahorjev govor ob ruski kapelici pod Vršičem, ko je izrecno opozoril na problematiko verbalnega in fizičnega znašanja nad novinarji, ki po njegovih besedah pomeni poseg v svobodo vseh nas.

Cerar pa je na Twitterju zapisal še, da ostro obsoja napad na ekipo Televizije Slovenija in pričakuje takojšnje ukrepanje pristojnih organov.
Predsednik DZ-ja Matej Tonin se je na napad odzval že v sredo, ko je tvitnil, da gre za "nesprejemljivo in nedopustno dejanje, ki ga je potrebno ostro sankcionirati".

Na novogoriškem Trgu Evrope je voznik osebnega vozila večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija in nanjo kričal, nato se je proti članu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Razen opreme sicer ni bil nihče poškodovan, voznik pa je prek Solkana pobegnil v Italijo, izsledili ga še niso, so pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica.