Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Na razpis za odgovornega urednika Multimedijskega centra (MMC), ki se je iztekel 26. avgusta, so prispele štiri prijave, med temi je bila ena nepopolna. Popolne prijave so po neuradnih informacijah oddali novinarka in urednica na MMC-ju Ksenja Tratnik, nekdanja novinarka in nekdanja piarovka v kabinetu predsednika vlade v času druge vlade Janeza Janše Ksenija Koren ter kulturnik Dušan Hedl.

Na RTV Slovenija imen še niso želeli potrditi, več naj bi bilo znano prihodnji teden, ko bodo pregledali kandidature in opravili pogovore s kandidati, so pojasnili.

MMC bo dobil odgovorno uredništvo

V skladu z zadnjimi spremembami statuta RTV Slovenija bo MMC odslej odgovorno uredništvo z odgovornim urednikom. Izbranega kandidata bo imenoval generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough na predlog direktorjev Radia Slovenije in Televizije Slovenija ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTV Slovenija. Če direktorja usklajenega predloga ne bosta pripravila v 30 dneh od začetka usklajevanja, imata pravico predlagati vsak svojega kandidata.

Kot vršilec dolžnosti je od marca na položaju urednika uredništva za nove medije na MMC-ju Igor Pirkovič. Stavkajoči novinarji na zavodu so v primeru nesklenjenega sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev do 30. maja med drugim zahtevali tudi njegov odstop.

Medtem se je iztekel tudi razpis za odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu Televizije Slovenija, a za to mesto ni prišla nobena popolna prijava. Ali bo razpis ponovljen, še ni znano.