Nina Zidar Klemenčič je potrdila, da ni več Janševa zastopnica, več pa ni razkrila. Foto: MMC RTV SLO
Nina Zidar Klemenčič je potrdila, da ni več Janševa zastopnica, več pa ni razkrila. Foto: MMC RTV SLO

Nina Zidar Klemenčič je potrdila, da ni več premierjeva pooblaščenka, ob tem pa povedala, da je potrditev informacije o prekinitvi sodelovanja z Janšo tudi edino, kar lahko pove v zvezi s tem. "Vse, kar se tiče odnosa med odvetnikom in njegovo stranko, je zaupne narave," je povedala in dodala, da ne more komentirati ničesar drugega: "... saj sem odvetnica in me k temu zavezuje kodeks."

Zidar Klemenčičeva ni hotela odgovoriti na vprašanje, kdaj je prišlo do prekinitve sodelovanja med njo in Janšo in kakšni so razlogi za to. Časnik Dnevnik je ob tem poročal, da je Janšo po vsej verjetnosti razjezilo poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo vodi odvetničin mož Goran Klemenčič, dodali pa so tudi, da se je sodelovanj verjetno prekinilo v preteklih dneh, saj je Zidar Klemenčičeva še pred dvema tednoma za Finance dejala, da bi bilo nekorektno, če bi komentirala, ali poročilo komisije vpliva na poslovni odnos z Janšo.

KPK: Janša in Janković kršila protikorupcijsko zakonodajo
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v zaključnem poročilu nadzora premoženja predsednikov parlamentarnih strank, ki ga je objavila v začetku januarja, ugotovila, da sta predsednik SDS-a Janez Janša in ljubljanski župan Zoran Janković, ki je predsedniško funkcijo v PS-ju medtem že zamrznil, večkrat in sistematično kršila protikorupcijsko zakonodajo.

Upravno sodišče je prejšnji četrtek zaradi poročila komisije prejelo tožbo odvetniške pisarne Čeferin, ki zastopa ljubljanskega župana Jankovića. Tožbo zaradi zaključnega poročila KPK-ja pa je nekaj dni pred tem vložil tudi premier Janša.