Začasna voditeljica PS Alenka Bratušek si želi več sodelovanja med vsemi parlamentarnimi strankami. Foto: BoBo
Začasna voditeljica PS Alenka Bratušek si želi več sodelovanja med vsemi parlamentarnimi strankami. Foto: BoBo

Alenka Bratušek, ki je začasno na čelu Pozitivne Slovenije, je vsem predsednikom parlamentarnih strank poslala vabilo na srečanje vodij strank in poslanskih skupin. Na srečanju naj bi tako izmenjali poglede na zapletene razmere, poiskali skupne točke prizadevanj in razčistili morebitne prepreke na poti sodelovanja.

V pismu predsednikom parlamentarnih strank je Bratuškova zapisala, da bo po njenem mnenju zdaj veliko izzivov, ki jih bo treba s skupnimi močmi razrešiti v dobro države.

"To vabilo sprejmite z željo po dobronamernem in konstruktivnem sodelovanju novega vodstva naše stranke. Predlagam, da se o času in kraju srečanja dogovorimo po potrditvi tega vabila," je zapisala Bratuškova.

Lukšič ne vidi nove koalicije
Predsednik SD-ja Igor Lukšič je glede možnosti nove koalicije znotraj zdajšnje sestave državnega zbora menil, da bi vsi poskusi v to smer pokazali samo, da se poslanci ukvarjajo z ohranjanjem oblasti in da jim ni mar za usodo Slovenije.

"Slovenija je v nekem razkroju, ima velike moralne probleme s političnimi voditelji in ta zadeva se lahko prečisti samo na volitvah," je povedal Lukšič, ki meni, da bi bilo dobro, da se do volitev "opravita neka močna diskusija in opredeljevanje, tako da bomo dejansko prišli do vlade in do neke družbene večine, ki bo znala Slovenijo peljati v pravo smer". Lukšič pa je tudi pojasnil, da se z njimi o novem mandatarju ni pogovarjal še nihče.