Katja Šeruga na Večer odhaja s POP TV-ja. Foto: BoBo
Katja Šeruga na Večer odhaja s POP TV-ja. Foto: BoBo

Glasovalo je 85 od 96 upravičencev, podpora Šerugovi pa je bila 63,5-odstotna, kar pomeni, da jo je podprlo 54 tistih, ki so lahko glasovi. Proti je glasovalo 29 upravičencev.

Zdajšnjemu uredniku Večera Tomažu Rancu mandat poteče 9. novembra, ko bo minilo 45 dni od razrešitve direktorja družbe Uroša Skuhalo, na katerega mandat je vezan tudi mandat odgovornega urednika. Šerugovi, ki se je prijavila na razpis za novega odgovornega urednika, je mandat ponudil novi direktor Jure Struc.

Iz uredništva časopisa so sicer sporočili, da je v zapletenem položaju, v katerem se je znašla časopisna dejavnost, pomembno, da ima odgovorni urednik široko podporo med zaposlenimi. Menijo, da je izid glasovanja dovolj prepričljiv, da bo lahko Šerugova zanesljivo opravljala delo odgovorne urednice.

"Sodelavcem novinarjem Večera se iskreno zahvaljujem za izkazano zaupanje. Z imenovanjem odgovorne urednice dobiva ekipa, v kateri so številni odlični posamezniki, vodjo in prepričan sem, da je to pomemben korak na poti, da Večer postane ne samo dober, ampak tudi uspešen časopis," je dejal Jure Struc.

Katja Šeruga bo delo odgovorne urednice Večera začela opravljati 10. novembra.