Številne študente je pri iskanju obrazca pričakal takšen zaslon. Foto: MMC RTV SLO
Številne študente je pri iskanju obrazca pričakal takšen zaslon. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, so tudi redni študenti upravičeni do kriznega prejemka v vrednosti 150 evrov.

Za pridobitev dodatka je treba izpolniti vlogo. Številni študenti so jo neuspešno iskali, pri čemer lovijo rok oddaje 22. april, kar je sreda prihodnji teden.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa so sporočili, da obrazec še ni pripravljen. Na ministrstvu namreč nimajo vseh potrebnih podatkov za izvedbo tovrstnega nakazila. Obrazec bo pripravila eUprava, ministrstvo pa bo povezavo nanj objavilo.

Vse podatke bodo javnosti sporočili predvidoma v ponedeljek, so potrdili na ministrstvu, vključno z informacijo o roku.

Enkratni solidarnostni dodatek 150 evrov bo izplačan vsem rednim višješolskim in visokošolskim študentom, ki se v študijskem letu 19/20 izobražujejo po veljavnih programih v Sloveniji in imajo tu tudi stalno prebivališče. Zakonsko določeni rok za izplačilo je 30. april.

Oddaja obrazca bo enostavna, zanjo ni potrebna e-identiteta, še sporoča ministrstvo.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.