Sodne počitnice bodo trajale do 15. avgusta. Foto: BoBo
Sodne počitnice bodo trajale do 15. avgusta. Foto: BoBo

Med počitnicami ne vročajo sodnih pisanj, prav tako ne tečejo procesni roki. Vlaganje zemljiškoknjižnih predlogov in predlogov za izvršbo na podlagi verodostojne listine bo potekalo nemoteno, a se sklepi strankam ne bodo vročali. Čas uradnih ur na sodiščih sicer ostaja nespremenjen.

Sodne dvorane pa vseeno ne bodo prazne, saj tudi med sodnimi počitnicami sodišča opravljajo naroke in odločajo, a le v nujnih zadevah. Tako se bo verjetno v tem času končalo sojenje nekdanjima predsednikoma uprav Pivovarne Laško in Istrabenza, Bošku Šrotu in Igorju Bavčarju, zaradi sporne preprodaje delnic Istrabenza. Sojenje je prednostno, saj velja začasno zavarovanje premoženja obtoženih.

Zaradi zamrznjenega premoženja naj bi med počitnicami potekalo tudi sojenje Zlatanu Kudiću, ustanovitelju družbe Maxicom, ki je v stečaju in državi dolguje več kot 20 milijonov evrov. Kudić je obtožen utaje davkov.

Sojenje se bo začelo tudi nekdanjemu Sintalovemu varnostniku Borutu Hriberšku, ki je aprila letos iz Sintalovega trezorja ukradel več kot milijon evrov. Hriberšek bo na predobravnavni narok na ljubljansko okrožno sodišče prišel iz pripora, kjer je od predaje policiji pred slabimi tremi meseci.