Vse druge operacijske mize so tehniki že preventivno pregledali. Foto: RTV SLO
Vse druge operacijske mize so tehniki že preventivno pregledali. Foto: RTV SLO
Operacijska miza
Na Onkološkem inštitutu vseh miz še niso začeli uporabljati, saj čakajo na selitev v nove prostore. Foto: RTV SLO
Soča oprema bo dobavila nove mize

Za menjavo operacijskih miz v bolnišnici Novo mesto se je Soča Oprema odločila zaradi napake, ki se je ponovila na več mizah. Gre za napako v tovarniški nastavitvi hidravličnega sistema pri mizah, zaradi katere so imeli na Soči Opremi poleg rednega vzdrževanja dobavljene opreme še nekaj posegov.

V duhu dobrih poslovnih odnosov pa je Soča Oprema pripravljena zamenjati tudi operacijske mize z Onkološkega inštituta, ki čakajo še neuporabljene. Vse ostale operacijske mize, ki so jih bolnišnice in inštitut že začeli uporabljati pa so tehniki Soče Opreme že preventivno tehnično pregledali.

Popravila niso ogrožala izvedbe operacij
Nekajminutne intervencije, ki jih je opravljala Soča Opremal, niso in ne bodo vplivale na normalen potek dela v operacijskih blokih. To je že v četrtek zatrdil tudi direktor novomeške bolnišnice Josip Smodej. Mize naj bi bile v Novem mestu zamenjane do konca aprila, a je treba rok uskladiti še z ministrstvom za zdravje in bolnišnico. Po besedah direktorja Soče Opreme, Bojana Bokaliča, zamenjava miz dela v bolnišnici ne bo ovirala.

Ministrstvo za zdravje je bilo do zdaj obveščeno le o težavah z mizami v Novem mestu, iz bolnišnic v Mariboru, Murski Soboti in Izoli pa niso prejeli nobenih pritožb.

Soča oprema bo dobavila nove mize