Premier Pahor odločitev ministra Golobiča o morebitnem odstopu pričakuje do konca tedna. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Premier Pahor odločitev ministra Golobiča o morebitnem odstopu pričakuje do konca tedna. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
SD: Nezadovoljstvo z rezultatom
V središču kolegija Ultra in Golobič

Predsednik vlade, ki odločitev ministra za visoko šolstvo pričakuje do konca tedna, je za Radio Slovenija dejal, da ne želi ugibati o hipotezah, vezanih na morebiten odstop Golobiča in/ali odhod stranke Zares iz koalicije: "Počakajmo na odločitev. Ne želim si, da bi prišlo do politične krize v državi. Mislim, da si je zdaj ne smemo privoščiti, da imamo druge probleme, ki so veliko resnejši in terjajo konsolidirano koalicijo ter vlado."

Afero Golobič bo koalicija pretresala tudi na sobotnem vrhu
Pojasnimo, da naj bi vladna koalicija zgodbo prvaka Zaresa pretresala v soboto na koalicijskem vrhu na Brdu pri Kranju.

Kot je znano, je predsednik Zaresa in minister za visoko šolstvo Gregor Golobič decembra lani lastništvo podjetja Ultra Sum sicer prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, zamolčal pa ga je medijem. Golobič je napovedal, da bo o svojem odstopu razmislil do konca tega tedna, to pa je tudi rok, ki mu ga je za razmislek dal premier.

Pahor blažil povolilno nezadovoljstvo v stranki
Pahor se je na dogajanje okoli Golobiča sicer odzval po obisku v poslanski skupini SD-ja, kjer naj bi skušal ublažiti nezadovoljstvo zaradi slabega izida stranke na evropskih volitvah, navaja Radio Slovenija. "Posebnosti teh volitev so bile, da je bila nizka volilna udeležba, da so šli zlasti strankarsko opredeljeni ljudje, da velik del volilnega telesa SD-ja verjetno v nosilcih liste ni prepoznal ljudi, s katerim bi se identificiral, in je bil to verjetno eden izmed poglavitnih razlogov za to, da smo dosegli manjši uspeh," je prepričan premier.

Pahor: "Za izid sem subjektivno in objektivno odgovoren"
Ob tem je zatrdil, da je SD nestrankarska kandidata Zorana Thalerja in Tanjo Fajon na listo uvrstil na podlagi njegovega vztrajanja, zato se za izid čuti "subjektivno in objektivno odgovoren". Česa posebnega zaradi slabšega izida na volitvah predsednik vlade vendarle ne pričakuje.

M. N.

SD: Nezadovoljstvo z rezultatom
V središču kolegija Ultra in Golobič