Mazej Kukovičeva meni, da bi se moral videti napredek vsak dan. Foto: MMC RTV SLO
Mazej Kukovičeva meni, da bi se moral videti napredek vsak dan. Foto: MMC RTV SLO

Zofija Mazej Kukovič je dejala, da se ob tem tempu dela ne bodo končala niti v dveh letih, ni pa pojasnila namigov, da se bo gradnja zaradi dodatnih dela tako ali tako podaljšala in podražila, saj naj bi z SCT-jem podpisali aneks v vrednosti 3 milijone evrov.

Ministrica je še opozorila, da bi morala biti dela v četrtem in petem nadstropju končana že pred nekaj tedni, najbolj pa so jo zmotili prazni prostori, saj bi, kot je dejala, delavce lahko prešteli na prste.

Od vodje gradbišča je zahtevala knjigo delavcev, ki jo mora izvajalec voditi vsak dan, sodeč po njej pa bi moralo biti prisotnih sto delavcev. Razjezilo jo je tudi, da na gradbišču ni bilo tudi predstavnika drugega izvajalca.

Na nevrološki kliniki prvi pregled 15. avgusta
Nekoliko bolj zadovoljna je bila z gradnjo nevrološke klinike, saj je stavba tako rekoč že končana, manjka le oprema. Prvi pregledi bodo po besedah izvajalca del mogoči 15. avgusta, dela pa naj bi bila končana 20. junija. Po obisku na nevrologiji je ministrica še pojasnila, da prav danes razpisna komisija pregleduje ponudbe za zadnji razpis za opremo za nevrološko kliniko. "Če bo vse potekalo brez zapletov, bi lahko začeli opremo dobavljati kmalu," je dejala.

Tak nadzor namerava Mazej Kukovičeva izvajati še naprej, saj na zgradbi pediatrične klinike dela ne potekajo tako, kot bi morala.