Foto:
Foto:
Kaj se je zalomilo pri Pediatrični kliniki?

Na podlagi poročila, ki ga je pripravilo podjetje Perspektiva, je ministrica za zdravje pojasnila, da SCT ni imel dovoljenja za gradnjo klinike ne v času ministra Dušana Kebra ne v času ministra Andreja Bručana. Poleg tega naj bi Bručan anekse k pogodbi z SCT-jem podpisoval za nazaj. Kazni zaradi zamud pri gradnji jim ni računal, SCT pa je dobival celo dodatek za hitrejše delo.

Nekdanji minister teh očitkov ni želel komentirati, Keber pa naj bi pred medije stopil, ko bo prebral poročilo, je poročala TV Slovenija.

Gradnja naj bi stala 60 miljonov evrov
Gradnja Pediatrične klinike naj bi na koncu stala 60 milijonov evrov. Selitev v novo stavbo pa bo, če bo šlo po načrtih, potekala še letos, kdaj natančno, Mazej Kukovičeva ni želela napovedati. Vsekakor je že jasno, da v letu 2008 v novo kliniko ne bo mogoče preseliti diagnostike, je dodala.

Sicer pa je ministrica ob tej priložnosti pojasnila tudi svoje znanstvo z lastnico Perspektive Cvetko Tinauer. Dejala je, da sta že sodelovali v poslovnem svetu. Glede naloge, ki jo je ministrstvo zdaj zaupalo Perspektivi, pa je zatrdila, da je bilo vse v skladu z zakonom ter da je podjetje izbrala sama.

Kaj se je zalomilo pri Pediatrični kliniki?