Mogoča dva izstopa iz vlade? Foto: MMC RTV SLO
Mogoča dva izstopa iz vlade? Foto: MMC RTV SLO
Znana vsebina Lahovnikovega pisma

Pismo gospodarskega ministra Lahovnika premierju Pahorju povzroča čedalje večja trenja. Ministrica za javno upravo Pavlinič Krebs zaradi njega celo razmišlja o odhodu iz vlade.

Končna odločitev bo odvisna od "sestanka na šest oči", je Irma Pavlinič Krebs povedala za Siol. Pri tem je imela v mislih srečanje z visokošolskim ministrom Gregorjem Golobičem, ki mu Matej Lahovnik v pismu Borutu Pahorju očita sodelovanje "njegove" Ultre na javnih razpisih. "Obžalujem izstop Mateja Lahovnika iz Zaresa. Zato me še toliko bolj zanima, kakšni so razlogi zanj. Lahovnika in Golobiča izjemno spoštujem, bila sta tudi razlog, da sem se odločila znova sodelovati v politiki in v stranki Zares," je ministrica povedala za Siolovo spletno stran.


"Kolega Lahovnik je predano opravljal ministrske naloge"
Na vprašanje, ali jo je Lahovnik s pismom Pahorju razočaral, ni odgovorila neposredno. Zatrdila je le, da ima tudi on dolžnost, da presoja breme časa. "Videz, da vlada v izjemnih razmerah porabi preveč časa za težave ministrov, je tako prisoten, da res nismo potrebovali takšne poteze."

"Kolega Lahovnik je predano opravljal ministrske naloge. Ključno merilo za njegovo nadaljnje sodelovanje v vladi je uresničevanje koalicijske pogodbe. Osebno ne vidim težave, če bi to funkcijo še naprej opravljal kot strokovnjak," je še poudarila in spomnila, da minister za gospodarstvo v torek ni bil na sestanku vrha stranke Zares, zato želi slišati tudi njegovo plat zgodbe in dobiti dodatna pojasnila, na podlagi katerih se bo odločala o svojih nadaljnjih potezah.

"Nikoli se ne odločam na podlagi čustev, ampak na podlagi argumentov"
"Nikoli se ne odločam na podlagi čustev, ampak na podlagi argumentov. Kot ministrica opravljam pomembne pogovore s sindikati javnega sektorja o njihovih pravicah. Pod bremenom očitkov moji stranki, da ne ravna korektno, tega zahtevnega dela ni mogoče opravljati," je sklenila Irma Pavlinič Krebs.

Znana vsebina Lahovnikovega pisma