Aleksandra Pivec je v javnem pismu namignila na ustanovitev nove stranke. Foto: BoBo
Aleksandra Pivec je v javnem pismu namignila na ustanovitev nove stranke. Foto: BoBo

Nekdanja predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec se je med dopisnim kongresom stranke v odprtem pismu ostro odzvala na pismo kandidata za predsednika Karla Erjavca, v njem pa zapisala precej ostrih besed na zdravstvenega ministra in začasnega vodjo stranke Tomaža Gantarja.

Sorodna novica Erjavec: Ta vlada več pozornosti namenja ideološkim temam

"Kot minister za zdravje morate prevzeti odgovornost za to, da nam danes umre v Sloveniji največ ljudi, sorazmerno, glede na število prebivalcev v Evropi. V najtežjih časih vas praktično ni bilo zaznati, vaše delo so opravljali drugi. Danes jim očitate prav to, da so delali," je zapisala.

Gantarja je pozvala, naj se ne skriva za političnimi floskulami in politikantstvom, ampak stopi pred ljudi in prevzame odgovornost. Kot meni, je nahrbtnik na Gantarjevih ramenih postal pretežak.

Sorodna novica Bregantove še vedno niso zamenjali s Priklom

Gantar je za Slovensko tiskovno agencijo v odzivu na odprto pismo dejal le, da ni vredno komentarja.

Po njenem mnenju je ključna razlika med njo ter Gantarjem in Erjavcem v tem, da je ona dajala prednost programu stranke, onadva pa ideologiji.

Dotaknila se je tudi aktualnih političnih razmer in Gantarjevega predloga za razrešitev državne sekretarke Tine Bregant. "Zato, da boste – ali si želite – v najbolj neprimernem času in okoliščinah zrušiti vlado, ne bo kriv niti volivec DeSUS-a niti jaz niti gospa Bregant. To bo še ena več od potez izbrancev, ki se skrivajo za vami," je ostra Pivčeva.