Kampanji Čas je ZA so se pridružili nekatere politične stranke, nevladne organizacije in civilnodružbena gibanja. Foto: BoBo
Kampanji Čas je ZA so se pridružili nekatere politične stranke, nevladne organizacije in civilnodružbena gibanja. Foto: BoBo

Kampanja Čas je ZA je poleg dveh parlamentarnih strank povezala še Piratsko stranko Slovenije in stranko Solidarnost. Poleg političnih strank so v kampanjo vključene tudi nevladne organizacije Amnesty International Slovenia, Mirovni inštitut, Slovenska filantropija, Zveza društev pedagoških delavcev, ŠKUC in Legebitra.

Uradni začetek kampanje je predstavljal shod na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer je zbrane nagovorila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, ki je zbranim dejala, da novela daje pravice ljudem, ki "živijo med nami in so pač drugačni". "Vsi moramo iti na referendum in pokazati, da smo sposobni spoštovati in razumeti drugačne."

Shoda sta se udeležila tudi poslanca ZL-ja Luka Mesec in Violeta Tomič, stranko SD pa je zastopal tudi poslanec Matjaž Han. Zbrane je nagovorila tudi predstavnica AI Slovenija Metka Naglič, ki je dejala, da ima vsakdo pravico, da se ga ne diskriminira, obenem pa tudi pravico, da se poroči in ustvari družino.

Referendum bo, kot je znano, potekal 20. decembra, kjer bodo volivci odločali o usodi novele, ki ne določa več različnih spolov kot pogoj za zakonsko zvezo in s tem povezane pravice. Referendumska kampanja se je uradno začela v četrtek.