Renata Brunskole je že drugi mandat županja Metlike, obenem pa tudi poslanka v državnem zboru. Foto: BoBo
Renata Brunskole je že drugi mandat županja Metlike, obenem pa tudi poslanka v državnem zboru. Foto: BoBo

Županja Metlike in poslanka SD-ja je po poročanju nekaterih medijev Kumru poslala pismo, v katerem mu je pojasnila, da bo podprla Jankovićevo listo, ne pa Pahorjeve (oz. SD-jeve), saj je prepričana, da njena regija potrebuje poslanca. In več možnosti, da to doseže, je, če kandidira na listi Zorana Jankovića - pa čeprav ljubljanski župan uradno svoje kandidature na prihajajočih predčasnih volitvah (še) ni napovedal.

Kumer: Meni, da Bela krajina potrebuje poslanca
Kumer je za MMC potrdil, da mu je Brunskoletova v nedeljo poslala pismo in mu pojasnila, da Bela krajina potrebuje poslanca, zato bo danes med tistimi, ki bodo podprli poziv Zoranu Jankoviću, naj se poteguje za mandatarja na predčasnih parlamentarnih volitvah. "Nič ni pisala, da izstopa iz poslanske skupine," je še dejal Kumer in dodal, da zdaj še ni jasno, ali bo poslanka in županja tudi kandidirala na Jankovićevi listi.

Kumer ob tem še dodaja, da gre za poslankino svobodno odločitev, svoje stališče do tega pa bo poslanska skupina sprejela v naslednjih dneh. Kumer pri tem še poudarja, da so SD-jevi poslanci večinoma podprli nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Več informacij smo želeli pridobiti tudi od Renate Brunskole same, vendar nam je ni uspelo priklicati.

Janković bo sprejel skupino znanih Slovencev
V medijih sicer že več dni krožijo namigovanja, da bo skupina znanih Slovencev danes pozvala Zorana Jankovića, naj se poda v volilno bitko. Kako bo to storil, še ni povsem jasno. Več bo znanega po 12. uri, ko bo ljubljanski župan, kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana, "sprejel skupino uglednih državljanov glede morebitne udeležbe na parlamentarnih volitvah".