V predoru Karavanke naj bi prišlo do izpada elektrike. Foto: BoBo
V predoru Karavanke naj bi prišlo do izpada elektrike. Foto: BoBo

Poleg dopoldanskih težav v predoru Karavanke promet v določenih predelih države ovira tudi gosta megla, ki zmanjšuje vidljivost. Na prometnoinformacijskem centru zato voznike opozarjajo, naj vozijo strpno in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Prepovedan je promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Godovič–Črni Vrh–Col ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina in Podplanina. Zaprta je cesta čez prelaz Vršič.

Ponoči so gasilci in cestni delavci po državi odstranili nekaj podrtih dreves, ki so ovirala promet. Na Rakeku pa so posredovali zaradi nosilca električnega vodnika, ki je popustil pod težo snega in padel na cestišče. Zaradi okvar na daljnovodih je bilo nekaj časa brez elektrike skupno nekaj več kot tisoč odjemalcev na območjih občin Brežice, Prebold in Vitanje.

Po podatkih Agencije za okolje snežna odeja na Pokljuki, Predelu, Logatcu in Babnem Polju danes zjutraj sega do 30 centimetrov, na Vrhniki in v Novi vasi 25, v Bohinju 20 centimetrov. Danes bo precej jasno, ponekod po nižinah bo ves dan megla.