Foto: BoBo
Foto: BoBo

Glavne prioritete stranke bodo po besedah Tanje Fajon javno kakovostno zdravstvo, visoko kakovostno in produktivno gospodarstvo z visoko dodano vrednostjo za vse, pravna država, demokracija in svobodni mediji. Ob tem je pozdravila tudi jasno oblikovane zahteve, ki jih je pripravila civilna družba in jih bodo v stranki v prihodnjem mesecu na podlagi pogovorov s predstavniki civilne družbe in opravljenih analiz tudi vključili v svoj program.

Ob tem je še poudarila, da se bodo v SD-ju zavzemali za gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovativnosti, boljših delovnih mestih in enakih pogojih. "Potrebujemo močno, uspešno, zdravo gospodarsko družbo," je dejala Tanja Fajon. Predsedstvo SD-ja je namreč na današnji seji za novega predsednika strokovnega sveta SD-ja za gospodarstvo izvolilo Sandija Češka, ki je po njenih besedah uspešen gospodarstvenik, ki zagovarja etično ekonomijo.

Češko in njegova partnerka Livija Dolanc sta na drugem mestu lestvice najbogatejših Slovencev revije Manager. Njuno ocenjeno premoženje znaša 355 milijonov evrov. Glavnina premoženja je ocena kupnine za 55-odstotni delež v Studiu Moderna.

Fajonova je hkrati prepričana, da ima SD jasno vizijo in da so pripravljeni Slovenijo popeljati med zmagovalke v svetu. Ob tem je znova poudarila, da bodo aprilske državnozborske volitve referendum, plebiscit, na katerem bodo ljudje odločali, kakšno Slovenijo si želijo. V stranki sicer trenutno končujejo tudi sestavljanje kandidatne liste, ki jo bodo predstavili, ko bo ta tudi uradno potrjena.

Kot je še pojasnila Fajonova, pa so predsedniki strank KUL-a na nekdanjega predsednika uprave GEN-I-ja Roberta Goloba, ki naj bi v sredo prevzel vodstvo stranke Z.Dej, naslovili pismo in ga povabili, da se jim prihodnji torek pridruži na rednem tedenskem sestanku koalicije KUL. Odgovora za zdaj po besedah Fajonove še niso prejeli, a kot je poudarila, vabijo k povezovanju vse, ki razmišljajo, da Slovenija potrebuje velike spremembe in nov začetek.

Prepričana je namreč, da sta pred Slovenijo dva velika izziva, in sicer zamenjava vlade in boljše upravljanje države.