Soršak je prepričan, da tistim, ki v javnost pošiljajo takšne
Soršak je prepričan, da tistim, ki v javnost pošiljajo takšne "poceni manipulacije", ne bo uspelo razbiti stranke. Foto: BoBo
Pregled dnevnega političnega dogajanja

Vseh pet poslancev Liste Virant (vodja poslanske skupine Rihard Braniselj, njegova namestnica Katarina Hočevar, Polonca Komar, Bojan Starman in Ivan Vogrin), ki se neuradno omenjajo kot mogoči prestopniki v Pozitivno Slovenijo in SD, je kategorično zanikalo takšno možnost. Tudi Jani Soršak, ki naj bi bil pobudnik takega prestopa.

"Gre za poceni provokacijo. Prestopov iz Liste Virant ne boste videli," je zatrdil. Soršak je prepričan, da tistim, ki v javnost pošiljajo takšne "poceni manipulacije", ne bo uspelo razbiti stranke. Zlasti pa je ne bodo, kot pravi, razbili sami. To, da so se vsi "spravili na Listo Virant", pa po njegovih besedah zgolj dokazuje, da so sredinska stranka.

"Govorice delujejo že otročje"
"Govorice o prestopih iz naše poslanske skupine delujejo že otročje. To ne drži in žal nam je, da moramo to nenehno ponavljati," je dejal Braniselj.

Hočevarjeva je zaradi namigovanj o prestopih Virantovih poslancev v SD in Pozitivno Slovenijo žalostna in ogorčena. "O mojem prestopu nikakor ne more biti govora niti se z nikomer o njem nisem pogovarjala. Sem nova v politiki in ostalih političnih obrazov sploh še ne poznam," je dejala.

Tudi Komarjeva in Starman sta zagotovila, da o prestopu ne razmišljata, enako je že v četrtek ponovil Vogrin. "Vse te govorice si nekdo izmišljuje in nas s tem postavlja v neki čuden položaj," je povedal Starman. Dodal je, da je sam "močno tukaj", torej v poslanski skupini Liste Virant.

Pregled dnevnega političnega dogajanja