Premier Pahor je po četrtkovi seji vlade napovedal, da bodo v desetih dneh sprejeli ukrepe za pomoč gradbeništvu. Foto: MMC RTV SLO
Premier Pahor je po četrtkovi seji vlade napovedal, da bodo v desetih dneh sprejeli ukrepe za pomoč gradbeništvu. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav v kabinetu Boruta Pahorja niso želeli razkriti, za kakšne projekte gre, se je skupina ministrov očitno med drugim pogovarjala o ukrepih za pomoč gradbeništvu.

Finančni minister Franc Križanič je namreč ob napovedi morebitnega rebalansa letošnjega proračuna dejal, da vzrok za slabšo pomladno rast gopodarstva, ki jo je napovedal Umar, tiči tudi v gradbeništvu. Potrdil je, da so prav o tem govorili na sestanku ministrov pri premierju Pahorju.

V pomoč gradbeni panogi bi se lahko po njegovih besedah vključila SID banka. Gradbena podjetja pa bodo zlahka spet pridobivala posojila, ko bodo posli stekli, je dodal.

Pahor: Želimo reševati delavce, ne menedžerjev
Pahor je že po četrtkovi seji vlade napovedal, da bo vlada v prihodnjih desetih dneh sprejela sistemske ukrepe za pomoč v gradbeništvu. Dejal je, da ne želijo reševati menedžerjev gradbenih podjetij, ampak bo vlada s temi ukrepi poskrbela predvsem za delavce, ki bodo izgubili službo. Dodal je še, da bo prednostna naloga zagotoviti hitro in učinkovito spremembo poslovnega okolja v gradbeništvu, da bi se čim prej vrnilo v dobro kondicijo.

Sestanka so se udeležili državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo Darja Radić, minister za finance Franc Križanič, minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari ter minister za promet Patrick Vlačič. Ali bodo javnosti po sestanku sporočili, o čem so se pogovarjali, pa se bo odločil premier.