Gostja MMC-ja je bila Julijana Bizjak Mlakar. Foto: MMC RTV SLO
Gostja MMC-ja je bila Julijana Bizjak Mlakar. Foto: MMC RTV SLO

Bizjak Mlakarjeva, ki je v četrtek izstopila iz stranke SD, še vedno pa ostaja del SD-jeve poslanske skupine, se še ni odločila, ali bo sodelovala s katero drugo stranko. V MMC-jevi spletni klepetalnici je med drugim dejala: "Za vsako odločitev je preuranjeno. Kot morda veste, me zanima politika le kot delovanje države v korist prebivalstva. Ponudbe strank, ki ne razumejo potreb prebivalstva in ne delujejo v javnem interesu, me ne zanimajo. Sicer pa bi lahko delovala aktivno v korist prebivalstva tudi v okviru civilne družbe."

Celoten klepet si preberite tukaj.

"Presodila sem, da ravnam v korist članstva in vsega prebivalstva, v kolikor mi uspe preprečiti plenilski zakon, ki bi omogočil plenjenje javnih zavodov in s tem razgradnjo socialne države. To je za ljudi pomembnejše kot moje članstvo v stranki," je dejala o svojih razlogih za izstop iz stranke in potrdila, da dobiva veliko ponudb za sodelovanje, vendar je razmišljanje o tem preložila na naslednji teden.

"Vrh SD-ja je skrenil s poti"
O tem, kakšne so razmere v SD-ju in kaj jo je najbolj motilo v stranki, pa Bizjak Mlakarjeva pravi: "Bazo članstva sestavlja veliko dobrih in poštenih ljudi, ki se zavzemajo za vrednote solidarnosti in socialne pravičnosti ter v okviru tega učinkovitosti gospodarstva. Ker je vrh SD-ja skrenil s te poti, sem bila dolžna svojemu članstvu in sebi, da se za te vrednote postavim, pa čeprav s svojim izstopom iz SD-ja, in preprečim plenjenje še zadnje utrdbe socialne države - to je javnih zavodov."

Minister le tisti, ki bi delal v korist ljudi
Bizjak Mlakarjeva ugotavlja, da Slovenija v Pahorjevem mandatu ni dobila ministrov, "ki bi realizirali zdravstveni program, ki sem ga za SD spisala ob pomoči okoli 50 strokovnjakov in predstavnikov civilne družbe". "Program nič ne pomaga, če nimamo ministrov, ki bi ga uresničili. Če bi bilo v moji moči, bi bil lahko minister le tisti, ki bi delal v korist ljudi," je še dodala poslanka.