Karl Erjavec se bo obenem potegoval tudi za nov mandat predsednika DeSUS-a. Foto: MMC RTV SLO
Karl Erjavec se bo obenem potegoval tudi za nov mandat predsednika DeSUS-a. Foto: MMC RTV SLO
DeSUS z Erjavcem na evropske volitve

Na seji so sklenili, da morajo na volitvah nastopiti predvsem zaradi volilnega izida in ker v Evropskem parlamentu ni poslanca, ki bi se posebej ukvarjal z vprašanji pokojninskega sistema.

Med iskanjem nosilca liste so opravili več razgovorov, vendar nekateri kandidati nato niso hoteli sodelovati, nekateri pa so bili premalo prepoznavni.

Erjavec je soglasje h kandidaturi že dal, obenem pa napovedal, da se bo na volilnem kongresu 15. maja potegoval za nov mandat predsednika stranke, protikandidata še nima.

O dodatku za upokojence z ministrom
Člani izvršnega odbora stranke upokojencev so še sklenili, da na naslednjo sejo povabijo ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika. Z njim naj bi začeli razpravo o izvajanju koalicijskega sporazuma, v katerem so se koalicijski partnerji dogovorili za dodatek k najnižjim pokojninam. Ta naj bi bil upokojencem izplačan, ko bi javnofinančne zmožnosti to dopuščale, a v stranki bodo Svetliku kljub temu predlagali, naj pripravi zakon, ki bo omogočil izplačilo dodatka k najnižjim pokojninam.

Stranka mladih Erjavca poziva k odstopu
Na Erjavčevo najavo kandidature za evropskega poslanca se je odzvala Stranka mladih Slovenije. Nesprejemljivo se jim zdi, da bo Erjavec kandidiral za mesto evropskega poslanca, obenem pa je minister enega pomembnejših resorjev v vladi, zato ga pozivajo, naj odstopi s funkcije ministra za okolje.

"Ob tem, ko podnebne spremembe in okoljevarstveni problemi kričijo k tisočodstotni angažiranosti ministra za okolje in prostor, se bo ta raje ukvarjal z evropskimi volitvami," pravijo v SMS-u. To se jim zdi popolnoma neodgovorno in nesprejemljivo, "in če je bila kdaj na mestu interpelacija zoper katerega ministra, je to zdaj".

S. Z./ A. S.

DeSUS z Erjavcem na evropske volitve