Bodo bolniki v novi stavbi končno lažje zadihali? Foto: MMC RTV SLO
Bodo bolniki v novi stavbi končno lažje zadihali? Foto: MMC RTV SLO
Odprava napak na onkologiji

Po končnem obračunu bo novi onkološki inštitut državo stal 48 mio. evrov, nepravilnosti pa bo na svoj račun odpravil izvajalec SCT.

Kot je dejal izvršni direktor SCT-ja za pravna vprašanja , slabo delovanje klime in težave z legionelo sicer niso nepravilnosti, temveč normalen pojav ob začetku delovanja objekta, ki pa bi bile morale biti odpravljene že prej. Ker se to ni zgodilo, jih bo SCT odpravil v predvidenem garancijskem roku. Kot še pojasnjujejo, je za nepravilnosti kriv splet okoliščin. Pri tem opozarjajo, da od ministrstva za zdravstvo še zmeraj niso dobili poročila o napakah ki ga je pripravil dr. Erik Brecelj.

Za izvedbo del bo SCT potreboval približno leto, cena kvadratnega metra del pa naj bi bila okoli 1.500 evrov.

SCT zdaj opravlja meritve delovanja sistema klimatskih naprav, vodovoda in fasade, izboljšanje pa naj bi bilo čutiti že poleti, še poroča Radio Slovenja. S pogovori je zadovoljen tudi direktor inšituta Aljoša Rojec.

Na rešetu tudi nova pediatrija
Vodja komisije, ki je ugotavljala nepravilnosti, Marko Brecelj, pa je še dejal, da je na sestanku pogrešal predstavnike ministrstva za zdravje, ki bi se iz primera po njegovem lahko česa naučili in tako ne bi ponavljali napak, denimo, pri novi Pediatrični kliniki.

Za njeno dokončanje se predstavniki ministrstva z SCT-jem sicer pogajajo prav danes, ministrica Zofija Mazej Kukovič pa si namerava jutri ogledati gradbišče.

Odprava napak na onkologiji