Foto: BoBo
Foto: BoBo

Igor Kadunc je povedal, da lahko na referendumu o noveli zakona o RTV-ju Slovenija podpremo novinarje in novinarke RTV-ja Slovenija in s tem jasno omejimo vpliv politike na vsebine javnega medija. "Povemo, da si želimo vrnitve Studia City, Politično s Tanjo Godec, Globusa, Zvezdane in drugih ukinjenih oddaj. Glas za pomeni glas za skupnost," je še poudaril.

Koordinator referendumske kampanje pri inštitutu v osrednjeslovenski regiji Samo Cestnik je poudaril pomembnost referenduma, ki bo odločal o programski avtonomiji in uredniški neodvisnosti naše največje kulturne in informativne ustanove. "Pomembno se nam zdi, da zaposlenim na RTV-ju Slovenija izkažemo podporo," je še povedal.

"Če želimo uspeti, moramo na volišča pripeljati 396.000 ljudi, ki bodo na referendumu glasovali "za". Pomembno je, da na volišča povabimo tudi svoje prijatelje in znance," je poudaril prostovoljec kampanje Janko Belin.

Prostovoljka kampanje Urška Zupanec pa je poudarila, da bo predčasno glasovanje potekalo med 22. in 24. novembrom, pa tudi v domovih za ostarele, zdravstvenih domovih in zaporih.