Rok Snežič se je bosanskim novinarjem pred kratkim predstavil kot doktor davčnega prava in tudi prijatelj aktualnega premierja Janeza Janše. Foto: Tarča RTVSLO
Rok Snežič se je bosanskim novinarjem pred kratkim predstavil kot doktor davčnega prava in tudi prijatelj aktualnega premierja Janeza Janše. Foto: Tarča RTVSLO

Rok Snežič, ki so mu prepovedali bivanje v BiH-u, se je po kratkem obisku Banja Luke že vrnil nazaj v Slovenijo. Kot je potrdil za portal Capital.ba, je BiH zapustil pred nekaj urami, policisti na mejnem prehodu v Gradiški pa so ga seznanili s tem, da mu je vstop v BiH prepovedan, zato naj se v državo ne poskuša več vrniti. "Upam, da mi bodo to odločitev pisno obrazložili. Ne razumem, kako lahko nekomu prepovedo vstop v državo, če se proti njemu ne vodi kazenski postopek, niti ni predmet preiskave v BiH-u,” je povedal za omenjen portal.

Sorodna novica Capital.ba: Roku Snežiču prepovedan vstop v BiH

Snežič se je tako s prostovoljnim odhodom izognil deportaciji s strani urada za tujce v BiH-u. Ta je bil po navedbah portala danes obveščen o tem, da je Snežiču prepovedano bivanje na ozemlju Bosne in Hercegovine.

Eden od razlogov za uvedene sankcije zoper Snežiča je med drugim tudi dejstvo, da ga bosanske oblasti preiskujejo zaradi odpiranja slamnatih podjetij na območju Banja Luke. Slovenskim državljanom naj bi javno svetoval, naj v Banjaluki odprejo slamnata podjetja, da bi se izognili plačevanju višjih dajatev v Sloveniji. Banjaluški spletni portal Capital.ba je maja letos razkril, da so slovenski državljani v Banjaluki ustanovili več kot dvesto slamnatih podjetij. Snežič je ob tem trdil, da gre za "optimizacijo davkov" in ne za kakršno koli davčno utajo, pristojni organi v BiH-u pa so očitno drugačnega mnenja.