Po spletu kroži amaterski posnetek iz Tržiča. Foto: RTV SLO
Po spletu kroži amaterski posnetek iz Tržiča. Foto: RTV SLO
Ruparjevo stanovanje
Ali bo Rupar zaradi neprijave stanovanj Kosovi komisiji tudi kaznovan, še ni znano. Foto: RTV SLO

Na posnetku je slavnostni govor, ki ga je imel nekdanji poslanec oktobra v Tržiču. Med govorom se je opravičil občanom za vse, kar so morali zaradi njega pretrpeti, in pozval novinarja Financ, naj pride v Tržič, ponovi besede, ki jih je izrekel v oddaji na komercialni televiziji, in "videl bo, kako moja pest užge po gobcu".

Ruparju je novinar stopil na žulj z izjavo, da bo zaradi afere na volitvah zmagal, saj imajo njegovi volivci radi, da trdo dela z ženskami in kavbojsko ravna z zakoni.

In kaj je dejal Rupar svojim občanom ob odprtju nove ceste v Tržiču? "Tistega pa, ki je govoril o kavbojskem ljudstvu v Tržiču, ki je govoril o ljudeh, ki se pretepamo, ki je protagonist nekdanje vlade in se gre novinarja, naj najprej sezuje Pekove čevlje in pride v Tržič, če si upa. In naj pred mano ponovi besede, ki jih je izrekel, in videl bo, kako moja pest užge po gobcu."

Sicer pa bo že v nedeljo po 19. uri znano, ali besede Ruparja občane Tržiča motijo ali pa jih podpirajo. Takrat bo namreč konec drugega kroga lokalnih volitev, kjer se bo zdajšnji župan Rupar za župansko funkcijo pomeril z Borutom Sajovicem, ki ga podpirata LDS in SD. Rupar ima podporo SDS-a in drugih pomladnih strank.

Spor s podnajemnico in neprijavljena stanovanja
Kot je znano je sredi oktobra v medije prišla zgodba o grobem ravnanju zdaj že nekdanjega poslanca s svojo podnajemnico, zgodba pa je prerastla do te točke, da Rupar stanovanja, ki ga je oddajal, ni prijavil protikorupcijski komisiji. Izkazalo se je, da ima v lasti celo več stanovanj. Zgodba na epilog še čaka.