Po tem, ko je v javnost prišla zgodba o poslancu Ruparju in njegovi podnajemnici, je Kos prejel veliko vprašanj o Ruparjevih stanovanjih. Foto: RTV SLO
Po tem, ko je v javnost prišla zgodba o poslancu Ruparju in njegovi podnajemnici, je Kos prejel veliko vprašanj o Ruparjevih stanovanjih. Foto: RTV SLO
Pavel Rupar
Ruparju po zakonu grozi do 3 leta zapora, trdi pa, da bo stanovanji prijavil Kosovi komisiji. Foto: RTV SLO

Komisija nima podatkov o tem, da naj bi bil Pavel Rupar lastnik dveh stanovanj v Kranju in Ljubljani. Rupar je kot razlog, da kot funkcionar ni sporočil, koliko premoženja ima, navedel, da lastništvo še ni vpisano v zemljiško knjigo. Komisija pa poudarja, da vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo ni razlog, da funkcionar ne opravi svoje dolžnosti. Premoženje mora namreč prijaviti po sklenitvi kupoprodajne pogodbe.

Komisija bo zato Ruparja povabila na eno svojih prihodnjih sej in se na njej odločila o morebitnih nadaljnjih ukrepih. Zaradi netočnega navajanja podatkov državnemu funkcionarju grozi celo zapor.

Rupar ni zaskrbljen
Rupar je v izjavi za TV Dnevnik med vzroki za neprijavo nepremičnin navedel tudi, da stanovanj v obrazcu ni omenil, ker naj se za komisijo ne ve, koliko časa bo sploh še delovala. Dodal je, da bo ob ugotovitvi kršitev etičnega kodeksa, ki ga je podpisal, odstopil z mesta poslanca v DZ-ju, medtem ko si novega županskega mandata v Tržiču še vedno želi. Kar pa se stanovanj tiče, poslanec in župan trdi, da ima vse dokumentirano, pravico pa naj bi iskal na sodišču. Afera ga ne skrbi, saj je, po njegovih besedah, podtikanj deležen pred vsakimi volitvami.

V Ruparjevi matični stranki SDS se s poslancem iz svojih vrst o očitkih na njegov račun še niso pogovorili, zato očitkov na njegov račun ne komentirajo.