Opozicija meni, da koalicija zgolj preusmerja pozornost, saj ni kos situaciji. Foto: BoBo
Opozicija meni, da koalicija zgolj preusmerja pozornost, saj ni kos situaciji. Foto: BoBo
Igor Lukšič
Igor Lukšič vladi očita iskanje načinov, da bi prikrila nesposobnost pri obvladovanju položaja. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Opozicija vladi očita nesposobnost

Vodja poslanske skupine največje opozicijske stranke Pozitivna Slovenija Jani Möderndorfer meni, da očitno "v tej državi še ni dovolj hudo" in da je očitno čas za ideološke spore in delitev na dva dela.


Razloge za takšno stanje si, kot pravi, lahko razlaga na dva načina: "Ali brez tega ne morejo živeti ali pa želijo s tem zakrivati, kar je bolj pomembno, in sicer to, da bi se ukvarjali z dejanskimi težavami države."

Je pa to po njegovem mnenju istočasno težava za samo zgodovino, za ponos in Slovence. "Poglejte po DZ-ju, kakšne so slike. Bomo začeli to praskati dol," se je vprašal. Predsednik SD-ja Igor Lukšič pa je v izjavi za javnost danes ocenil, da je "duh ušel iz steklenice" ob državni proslavi in da se dogovori med strankami, ki so bili sprejeti v začetku 90. let, ne držijo.

Lukšič: Prikrivajo svojo nesposobnost
Po njegovem mnenju iščejo "drobne kamenčke", da bi "prikrili svojo nesposobnost pri vladanju in utrjevanju Slovenije v mednarodnih odnosih".
Ključna naloga SD-ja pri tem je, da se postavijo za temeljne vrednote, ki so bile vzpostavljene ob osamosvojitvi, da se ve, "da je domoljubno nekaj, kar je bilo hkrati antifašistično".

Odmeva sicer tudi nedavna izjava generalnega sekretarja vlade Boža Predaliča, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da bodo morda nekateri izbrisani denar od odškodnin porabili za tečaj slovenščine. Möderndorfer je ob tem dejal, da bi sam Predaliča, če bi bil predsednik vlade, razrešil.
Lukšič pa pravi, da imajo ljudje, ki so v vladi, odgovorne funkcije, zato se morajo začeti obnašati kot državniki in naj "igrice pustijo otrokom".

Opozicija vladi očita nesposobnost