Oba podpredsednika SD-ja menita, da je za Slovenijo zdaj bistveno predvsem eno: da vlada čim bolj dosledno uresniči izhodno strategijo. Foto: MMC RTV SLO
Oba podpredsednika SD-ja menita, da je za Slovenijo zdaj bistveno predvsem eno: da vlada čim bolj dosledno uresniči izhodno strategijo. Foto: MMC RTV SLO

Vlada se pod vodstvom premierja Boruta Pahorja zdaj ukvarja z izhodno strategijo in si prizadeva, da bi jo čim bolj dosledno uresničila, sta v odzivu na besede Nika Kavčiča opozorila podpredsednika SD-ja Patrick Vlačič in Miran Potrč.

Potrč: Vlada dela učinkovito
Slednji je v videoizjavi SD-ja poudaril, da je to "naloga, ki jo moramo opraviti v naslednjih nekaj mesecih", javnost pa mora od premierja "zahtevati, da se te naloge čim bolj uresničijo, ne pa iskati druge rešitve". Vlada po njegovem mnenju dela učinkovito in ima podporo tudi v parlamentu.

Potrč je prepričan, da Kavčičeve izjave zato ne morejo ogroziti ne vlade ne levice na splošno, saj sta ti enotni.

Vlačič: Vprašanje vodje levice ni pomembno
Nekaj podobnega je v videoizjavi, ki jo je posnel SD, povedal tudi minister za promet in član največje pozicijske stranke Vlačič. Tudi on je namreč zatrdil, da je zdaj pomembna izhodna strategija in da izjave, kakršna je bila Kavčičeva, ne bodo vplivale na vlado. Poleg tega se njemu osebno vprašanje, ali ima levica vodjo, zdaj ne zdi pomembno. "Imamo predsednika vlade in predsednika stranke, ki je trdno v sedlu, in ne vidim nikakršnih težav," je sklenil svoje misli.

Spomnimo, da je Kavčič v petek za komercialno televizijo dejal, da določeni krogi na levici razmišljajo o osvežitvah na levem političnem polu in morda celo o poskusu zamenjave ministrskega predsednika.