Mladi SD-jevi kandidati so z vami tvitali v živo. Foto: MMC RTV SLO/Urška Purg
Mladi SD-jevi kandidati so z vami tvitali v živo. Foto: MMC RTV SLO/Urška Purg
SD
Tudi Pahor je bil multimedijsko razpoložen, zbrane je nagovoril prek videopovezave iz Maribora. Foto: BoBo

V SD-ju spletno generacijo nagovarjajo na poseben način. Poseben dogodek, kot ga imenujejo, vključuje osem njihovih poslanskih kandidatov, ki prek svojih prenosnih telefonov v živo tvitajo in odgovarjajo na vprašanja.

Vsi navzoči na Twitterju jih lahko nagovorite z uporabo "hash-taga" #mladisd. Obljubljajo hiter odgovor.

Vsi navzoči kandidati za poslance državnega zbora so mlajši od 30 let. "Mladi bodo vlekli prave poteze," sporočajo. Med drugim so navzoči predsednik strankinega podmladka Marko Kastelic, poslanca Matej Frangež in Dejan Levanič ter drugi. Ena izmed poslank na dogodku igra simultani šah s tremi nasprotniki, prek videozveze pa jih nagovarja premier in predsednik stranke Borut Pahor, ki je sicer trenutno na predstavitvi kandidatov v Mariboru.

Drugi, "sveži in novi obrazi" vključujejo Špelo Ajdič, Katjo Špur, Natašo Tušek ter Darjo Kapš.
Frangež: Mi ne ponujamo instant rešitev

Aktualni poslanec Frangež opozarja na trend v volilni kampanji, da vsi poudarjajo prihodnost, zavračajo pa misel na preteklost in njene lekcije. SD se je po njegovih besedah naučil, da ni dovolj uspešno ločil gospodarstva od omrežij in lobijev, in to ostaja naloga za naslednji mandat. Medtem pa drugi lekcije iz preteklosti ignorirajo in v programih ponavljajo napake.

"V mnogih programih vidimo, da bi, denimo, eni želeli v premierjevi pisarni odločati o usodi podjetij,"
je izjavil. Izpostavil je pozive k ukinitvi Agencije za upravljanje kapitalskih naložb. Kam bi pripeljala povrnitev v staro prakso, po njegovih besedah kaže primer Marjana Podobnika na čelu Telekoma.

Levanič je k temu dodal, da je SD prispeval k zakonu o mladinskih svetih, zakonu o javnem interesu v mladinskem sektorju, z novo ureditvijo štipendiranja pa priskrbel 11.000 novih štipendij.

Vsi navzoči se bodo izbrusili kot politične osebnosti in soodločali o usodi države, je poudaril Pahor.