Nova lokacija SDS-a je nasproti Gospodarskega razstavišča. Foto: MMC RTV SLO
Nova lokacija SDS-a je nasproti Gospodarskega razstavišča. Foto: MMC RTV SLO
SDS se seli v nove prostore

Od tega je slabo četrtino SDS poravnal iz lastnih sredstev, za razliko pa bodo najeli hipotekarni kredit. Na voljo bodo imeli okoli 300 kvadratnih metrov uporabnih prostorov, v kar niso všteti hodniki, kletni prostori in dvorišče. Selitev načrtujejo za konec februarja, večjih adaptacij pa za zdaj ne načrtujejo.

Sredstev za kampanjo kljub nakupu dovolj
V stranki so nove prostore iskali od novembra, ko jim je MOL odpovedal najem poslovnih prostorov na Komenskega ulici. Kot je povedal glavni tajni SDS-a, Dušan Strnad, odločitvi občine priznavajo vso legitimnost, a obenem želi opozoriti, da so bili edini v Sloveniji deležni tovrstne odpovedi. S sedanjim nakupom so dosegli trajno rešitev, je še povedal Strnad, ki je nakup komentiral kot nemajhen strošek, kljub temu pa napovedal, da bo ostalo dovolj sredstev tudi za jesensko volilno kampanjo.

Konkurence SLS-u ne delajo
V SDS-u so komentirali tudi namige, da naj bi stali za ustanovitvijo nove kmečke stranke. "V SDS ne razmišljamo niti se ne ukvaramo z ustanovitvijo druge stranke," je pojasnil glavni tajnik Strnad.

SDS se seli v nove prostore