SDS mora do konca oktobra 2008 zapustiti 531 kvadratnih metrov prostorov. Foto: RTV SLO
SDS mora do konca oktobra 2008 zapustiti 531 kvadratnih metrov prostorov. Foto: RTV SLO
SDS si išče nov sedež

Glavni tajnik SDS-a Dušan Strnad je povedal, da so najemno pogodbo podpisali za nedoločen čas, čeprav je v pogodbi določilo, da jo lahko MOL kadar koli prekine. SDS je nad odločitvijo MOL-a razočaran, saj se morajo izseliti prav v času, ko bodo v teku priprave na parlamentarne volitve. Ponudili so jim tri nove lokacije, vendar naj bi bili prostori dotrajani, slabše dostopni in neprimerno razporejeni.

Občina namerava prostore obnoviti in vanje nato vseliti javni zavod Lekarne Ljubljana. Časopis Demokracija, ki ima prav tako sedež v stavbi na ulici Komenskega 11, ukrepa o izselitvi ni prejel. Povedali so, da bodo v primeru izselitve poiskali nove prostore, ločene od sedeža SDS-a.

Izselitev nima političnega ozadja
Strnad je poudaril, da se mu zdi ukrep MOL-a nenavaden, vendar pa meni, da nima političnega ozadja. Druge prostore nameravajo poiskati še letos.

Za 531 kvadratnih metrov prostorov je SDS MOL-u plačeval 2.000 evrov mesečne najemnine.

Tednik Demokracija, ki ima prostore v stem objektu, naj odločbe še ne bi prejel, po besedah predstavnikov tiskanega medija pa bodo v primeru prejema ukrepa iskali nove prostore.

SDS si išče nov sedež