Se bo poslanka SDS-a morala umakniti državnemu sekretarju? Foto: STA
Se bo poslanka SDS-a morala umakniti državnemu sekretarju? Foto: STA
Alenka Gomboc Koren se neuradno poslavlja od položaja

Vlada naj bi po neuradnih podatkih državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Ljuba Žnidarja na njegovo lastno željo razrešila že na jutrišnji seji. To bi pomenilo, da se bo Žnidar vrnil v parlament kot poslanec SDS-a, s tem pa bi začasni mandat prenehal Alenki Koren Gomboc, ki je v državnem zboru kot poslanka nadomestila Žnidarja.

Alenka Koren Gomboc je poslansko klop zasedla pred dobrimi tremi meseci, v tem času pa se je v središču pozornosti bolj kot zaradi svojega poslanskega dela znašla zaradi številnih afer, povezanih z njeno preteklostjo. Koren Gombočeva naj bi tako ponaredila srednješolsko spričevalo in priporočilo nekdanjega delodajalca. Obenem so poslanki očitali tudi laganje v življenjepisu in hujše disciplinske kršitve na nekdanjem delovnem mestu.

Stranka SDS-a se do ravnanj poslanke ni opredelila in je napovedala odločitev šele po forenzični preiskavi domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala, vendar pa je že ravnatelj srednje šole, iz katere naj bi izhajalo ponarejeno spričevalo, včeraj potrdil, da poslanka ni bila nikoli vpisana na omenjeno srednjo šolo.

Alenka Gomboc Koren se neuradno poslavlja od položaja