Velički je dejal, da učenka Alenka Koren nikoli ni bila vpisana v njihovo šolo. Foto: STA
Velički je dejal, da učenka Alenka Koren nikoli ni bila vpisana v njihovo šolo. Foto: STA

Poslanko že bremenijo očitki, da je ponaredila srednješolsko spričevalo, priporočilo delodajalca in lagala o življenjepisu, zdaj pa je ravnatelj srednje trgovske šole, kamor naj bi hodila, za Planet TV zatrdil, da nikoli niso imeli učenke Alenke Koren.

Po njegovih besedah je spričevalo, s katerim je Koren Gombočeva operirala, ponarejeno, saj ga na njihovi šoli niso izdali. V času, na katerega se nanaša spričevalo, pa so na šoli že uvedli poklicno maturo. Sporen je tudi eden izmed predmetov, ki je naveden v spričevalu. Predmet že dolgo ni del programa.

Velički je izpostavil tudi žig šole na spričevalu, ki je po njegovih besedah približek žigov šole, in podpis takratne ravnateljice šole.

Forenzična preiskava je "nesmiselna"
V SDS-u sicer zahtevajo forenzično preiskavo, kar se zdi ravnatelju nesmiselno. "Če Alenka Koren nikoli ni bila vpisana na našo šolo, v izobraževanje odraslih ali redno izobraževanje, potem tudi ni mogla dobiti spričevala," je dejal v pogovoru za informativno oddajo Danes Velički.

Za omenjeno spričevalo je sicer državno tožilstvo že pred časom ugotovilo, da je ponarejeno, poslanka pa naj bi ga predložila, ko se je zaposlila v SKB-ju.