Pogajanja s Stritarjevimi so bila po Jankovičevih besedah težka, vendar so se le dogovorili za končno ceno zemljišča. Foto: RTV SLO
Pogajanja s Stritarjevimi so bila po Jankovičevih besedah težka, vendar so se le dogovorili za končno ceno zemljišča. Foto: RTV SLO
Stadion in Šumi bližje

Družini Sitar so za okoli 8000 kvadratnih metrov veliko parcelo sredi zemljišča za stadion plačali 400 evrov na kvadratni meter. Ljubljanski župan Zoran Janković je pojasnil, da so z odkupom parcele zaokrožili zemljišče, potrebno za izgradnjo stadiona.

V kratkem bodo predstavili prostorski načrt in začeli iskati potencialne partnerje za projekt, saj namerava občina stadion zgraditi z denarjem partnerja, ki bo izbran za izgradnjo nakupovalnega središča v Stožicah.

Tudi projekt Šumi se lahko nadaljuje
Janković je ob tem tudi povedal, da je v začetku avgusta podpisal aneks k urbanistični pogodbi za izgradnjo Šumija, ki je mestu prinesla 2,7 milijona evrov koristi. Z aneksom bo občina pridobila lastništvo zemljišč, saj se bo javno dobro neodplačano preneslo na MOL, ki bi po pogodbi moral plačati 120.000 evrov. Tako da se bo tudi ta projekt lahko nadaljeval.

Po besedah predstavnika investitorja Šumija R. E. Invest Sergeja Racmana so investitorji zadovoljni tudi z novo različico urbanistične pogodbe za Šumi. Parkirna hiša pod Šumijem in tista pod Kongresnim trgom, ki jo bo gradilo mesto, bosta imeli skupen vhod in izhod. Zgradil ga bo investitor Šumija. V R. E. Investu pričakujejo da bodo dobili gradbeno dovoljenje za izvedbo projekta do konca leta, novi Šumi pa naj bi bil zgrajen v 18 mesecih.

Stadion in Šumi bližje