Subvencija za bivanje v študentskih domovih v študijskem letu 2014/15 znaša 19,50 evra, pri zasebnikih pa 32 evrov. Foto: BoBo
Subvencija za bivanje v študentskih domovih v študijskem letu 2014/15 znaša 19,50 evra, pri zasebnikih pa 32 evrov. Foto: BoBo

Cenzus za dodelitev subvencije znaša 2284,77 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2013. Subvencija za bivanje v študentskih domovih v študijskem letu 2014/15 ostaja nespremenjena, in sicer 19,50 evra, pri zasebnikih pa znaša 32 evrov.

Kam z vlogami
Študent mora prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja oddati z elektronsko vlogo na spletnem portalu eVŠ. Če se prijavlja z digitalnim potrdilom, obrazca po pošti ni treba poslati, temveč prošnjo odda na naslovu http://portal.evs.gov.si/bivanje/.
Če se prijavlja brez digitalnega potrdila, pa mora obrazec poslati elektronsko, ga natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove.

Ne v zadnjem trenutku
Če zamudijo pošto, pa lahko prošnjo po navedbah predstavnikov študentskih domov oddajo tudi na Petrolovih bencinskih servisih do 24. ure. Študentom tudi priporočajo, da z oddajo prošnje ne odlašajo do zadnjega trenutka. Tako se bodo morda izognili nepotrebni gneči na poštah in napakam v prošnji.

V študijskem letu 2014/2015 je bilo v vseh univerzitetnih središčih razpisanih 14.561 prostih mest, in sicer 5494 za sprejem in 9067 za podaljšanje bivanja.

Razpis za izbor zasebnikov
Študentski domovi Univerze na Primorskem (ŠOUP) so v torek objavili tudi razpis za izbor zasebnikov za oddajo bivalnih zmogljivosti študentom na Primorskem. Zasebniki morajo vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev poslati po pošti najpozneje do 30. avgusta na naslov pisarne ŠOUP, so sporočili iz omenjene študentske organizacije.