Marko Golob ostro nasprotuje trenutnemu zakonskemu predlogu o slabi banki. Foto: BoBo
Marko Golob ostro nasprotuje trenutnemu zakonskemu predlogu o slabi banki. Foto: BoBo

Sekretarka sindikata KNG Sonja Kos je spomnila, da je sindikat sodeloval v pogajanjih z ministrstvom za finance. "Že vnaprej nam je bilo povedano, da se o spremembah koncepta ne moremo pogovarjati," je dejala. Takšna pogajanja pa ne morejo prinesti želenega rezultata, je dejala.

"Tudi nam ni všeč način, da na državljane prenašamo odgovornost, da odločajo o svoji usodi, predvsem zato, ker bi morali po pooblastilu državljanov to odgovornost prevzemati poslanci. Ampak ob ugotovitvi, da ti poslanci s takšno lahkoto s preglasovanjem sprejmejo zakon, ki mu javno nasprotuje večina domače ekonomske in finančne stroke in ki lahko naši državi in državljanom prinese težke, nenadomestljive in škodljive finančne ter druge učinke, drugega načina pač ni," je dejala.
Golob: Zakon je strokovni zmazek
Tudi strokovni sodelavec sindikata Marko Golob, sicer nekdanji član uprave AUKN-ja, je opozoril, da od ministrstva za finance v pogajanjih niso dobili odgovorov na pomembna vprašanja, npr. kako velika je luknja, ki jo moramo pokriti s temi ukrepi. "Gre za čisto navaden strokovni zmazek. Ta zakon je v koliziji s celo vrsto zakonov," je povedal.
Golob je opozoril tudi na pomanjkanje strokovnosti. "Stroke ni," je dejal in dodal, da je koncept slabe banke nastal na hitro avgusta in septembra. "Za tak koncept potrebujete najboljše ljudi, ki si vzamejo čas in ga podrobno pripravijo," je prepričan in dodal, da je glavni namen ministra za finance Janeza Šušteršiča "radikalna odprodaja državnega premoženja".