SDS skuša prikriti svoje povezave z Ekspresom in Slovenskim tednikom, meni Slapnik. Foto: MMC RTV SLO
SDS skuša prikriti svoje povezave z Ekspresom in Slovenskim tednikom, meni Slapnik. Foto: MMC RTV SLO

Kot meni, navedbe Irglove predstavljajo poskus, da bi javnosti prikrili povezave stranke SDS z izdajanjem Slovenskega tednika in Ekspresa.

Znano je, da je Irglova v sredo po ločeni izjavi za medije po delno zaprti seji preiskovalne komisije državnega zbora o ozadju izhajanja omenjenih dveh tednikov pred državnozborskimi volitvami leta 2008 dejala, da meni, da ni naključje, da je področje telekomunikacij prišlo pod okrilje visokošolskega ministrstva oziroma Gregorja Golobiča. Kot meni, naj bi se to zgodilo tudi zaradi nadzora financiranja brezplačnikov.

Predloga SDS-a, da se preiskava razširi še na časnik Dobro jutro, predsednica komisije Melita Župevc, SD, iz poslovniških razlogov na dnevni red ni uvrstila.

Slapnik odgovarja, da telekomunikacije sodijo v okvir ministrstva za visoko šolstvo zato, ker je to področje "v resnih državah združeno v istem resorju z informacijsko družbo". Financiranje brezplačnikov, tako Slapnik, s tem nima nobene zveze.

"Dobro jutro po volitvah ni nehalo izhajati"
Po drugi strani pa je zahteva po razširitvi preiskave povsem "v maniri zamegljevalskih projektov SDS", še trdi poslanec Zaresa, ki tu vidi podobnost s primerom "Janševe prodaje Mercatorja Bavčarju in Šrotu, ko so preiskavo razširili skoraj na vsa slovenska podjetja in tako preprečili preiskavo prodaje Mercatorja".

Slapnik opozarja še, da Dobro jutro ni bilo ustanovljeno malo pred volitvami in tudi ni prenehalo izhajati dan po volitvah, kar sicer velja za druga dva časnika. Nasprotno, do danes je izšlo 239 številk, urednišvo je znano, novinarji pa se podpisujejo z lastnimi imeni, dodaja Slapnik.