Poslanec SNS-a Sašo Peče je povedal, da imajo zagotovoljeno podporo poslancev vseh opozicijskih skupin. Foto: RTV SLO
Poslanec SNS-a Sašo Peče je povedal, da imajo zagotovoljeno podporo poslancev vseh opozicijskih skupin. Foto: RTV SLO
Začasen umik interpelacije

Interpelacijo, napovedano za ponedeljek, bodo vložili v roku štirinajstih dni, saj naj bi Kosova komisija prav te dni presojala o prijavah sumov korupcije in klientelizma na ministrstvu. Kot je povedala poslanka SNS-a Barbara Žgajner Tavš, je vsebina interpelacije že pripravljena. Ministru Andreju Bručanu poleg korupcije in klientelizma očitajo razgradnjo sistema javnega zdravstva, neusklajeno in pomanjkljivo zakonodajo ter zavlačevanje pri njeni pripravi, zavajanje javnosti, nezadostno pripravljenost na uvajanje novih tehnologij in inovativnih zdravil ter aroganco in ignoranco.

SNS: Ravnanje Bručana ni niti etično niti skladno s politiko koalicije
Po mnenju SNS-a je Bručan v času svojega mandata kršil tako koalicijsko pogodbo kot etični kodeks. Prva predvideva, da se reforme izvajajo s široko javno podporo, kar naj ne bi držalo, etični kodeks pa naj bi bil kršen zaradi negospodarnega ravnanja z javnimi sredstvi.

SDS: Bručanov mandat je uspešen
Kot poroča Radio Slovenija, v vladni SDS njegovi strankarski kolegi Bručanov mandat povsem nasprotno ocenjujejo kot uspešen, še več, trdijo celo, da se je zdravstvo medtem na vseh področjih izboljšalo. Poslanec SDS-a Jože Tanko je odločitev SNS-a komentiral s pojasnilom, da naj bi SNS potrebovala velik projekt za čas predsedniških volitev.

Minister za zdravje Andrej Bručan pa po navedbah ministrstva odgovarja, da bo izkoristil vsako priložnost, tudi interpelacijo, da bi predstavil, kar je v svojem mandatu naredil dobrega.

Začasen umik interpelacije