Lani smo tudi dedičema po Baričeviču poslali odškodninski zahtevek, pa ni bilo nobenega odgovora, zato z njima tudi nisem v stiku, pravi Meglič. Foto: MMC RTV SLO
Lani smo tudi dedičema po Baričeviču poslali odškodninski zahtevek, pa ni bilo nobenega odgovora, zato z njima tudi nisem v stiku, pravi Meglič. Foto: MMC RTV SLO
Megliču odškodnina

"Včeraj sem dobil vmesno sodbo, zdaj sodišče nadaljuje postopek in bo odločilo še o višini odškodnine. Ne znam si predstavljati, kdaj bo to končano, glede na to, da je postopek do zdaj trajal že toliko časa," je za MMC dejal Meglič.

Megliča so psi Zore Roter in Saše Baričeviča napadli leta 2006, dobil pa je hude telesne poškodbe. Takrat je vložil odškodninski zahtevek, ki ga sta ga z odvetnikom lani, ko se je začela zapuščinska obravnava po pokojnem Baričeviču, poslala tudi njegovim staršem.

Preberite Megličevo izpoved o napadu psov:
"Prepričan sem bil, da bom umrl"

Starša Baričeviča sta dediščino sprejela
Zapuščinska obravnava se je končala prejšnji teden, starša sta dediščino sprejela, po nekaterih informacijah pa naj bi bila pripravljena na poravnavo z Megličem. A sam o tem ne ve ničesar, saj pravi, da "ponudbe ali pripravljenosti na poravnavo do zdaj tudi od dedičev – podobno kot prej od lastnikov psov – ni bilo."

"Poravnava je vedno mogoča"
Dodaja, da je načeloma poravnava vedno mogoča. V odškodninskem zahtevku sicer zahteva nekaj več kot 112.000 evrov povrnitve nepremoženjske škode (telesne poškodbe, duševne bolečine), okoli 40.000 evrov povrnitve premoženjske škode (materialni stroški zdravljenja, izpad dohodka) in 450 evrov mesečne rente.

Ni pa se še odločil, ali bo zaradi dolgotrajnega sojenja sprožil ša kakšne nadaljnje sodne postopke. Vendar pa ob tem zagotavlja, da bo izkoristil "vse pravne možnosti, da bo pravici zadoščeno".

Megliču odškodnina