Za otroke so po številnih krajih po državi pripravili različne dejavnosti. Foto: Pixabay
Za otroke so po številnih krajih po državi pripravili različne dejavnosti. Foto: Pixabay

V tem času se bodo kljub ukrepom za zajezitev epidemije zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej državi, a pod pogojem PCT. V Ljubljani v javnem zavodu Mladi zmaji mlade vabijo, da se jim pridružijo na zabavnih dejavnostih, na katerih lahko raziskujejo svoje lastne potenciale in uživajo v dobri družbi. Med drugim se bodo odpravili na izlet v Trbovlje na spoznavno srečanje s čisto pravimi roboti, se preizkusili v bowlingu in prespali v Zavetišču Gmajnice, kjer bodo razbijali mite o živalih črne barve.

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje pripravlja že 13. jesenske počitnice v Kranjski Gori za otroke, stare od 7 do 10 let, iz družin v stiski. Na ustvarjalno-športnih počitnicah bodo program popestrili pohodi v naravo, spoznavanje Triglavskega narodnega parka in obisk bazena. Za otroke od 6 do 10 let organizirajo tudi brezplačno počitniško varstvo.

V litijskem zavodu za kulturo, mladino in šport so počitniški program začeli že v soboto z otroško matinejo v tamkajšnjem kulturnem centru. Vsak dan počitnic otrokom in mladini ponujajo več dejavnosti – od ustvarjalnih delavnic do rekreativnih vadb na prostem in v zaprtih prostorih do kulturnih dogodkov. Na ogled postavljajo tudi naravne znamenitosti občine, pester teden pa bodo končali s tradicionalno strašljivo ambientalno postavitvijo Ulica groze na dvorišču Mladinskega centra.

V Celju bodo otroci, osnovnošolci, srednješolci in študentje lahko aktivno preživljali prosti čas v različnih športnih programih, ki jih brezplačno omogočajo občina, Športna zveza Celje, Fundacija za šport in Zavod za šport RS Planica. V športne počitnice so vključeni badminton, drsanje, plezanje, namizni tenis, latino plesi za mlade, borilni športi in kegljanje. Vsi programi bodo potekali v športnih objektih občine.

Na TV SLO vas znova čakajo razigrane počitnice

Tudi Zveza prijateljev mladine Maribor je pripravila nabor številnih različnih brezplačnih počitniških dejavnosti. V sredo bodo otroke od 6. leta naprej odpeljali na Kozjansko. Tamkajšnja domačija je namreč polna doživetij. Spomin v naravi, bosa pot, ročna mlatilnica žit, star čebelnjak, ustvarjalnica v naravi, razbojnik Guzaj in neverjetna mega frača, ki storže izstreli daleč v dolino.

Na počitnice so mislili tudi v Kinu AIPA, ki prav v tem času ponovno odpira svoja vrata. Za mlade in malo manj mlade so v sodelovanju s producenti in platformo Cinesquare pripravili jagodni izbor domačih filmov, ki si jih bodo lahko ogledali po spletu. Vsak dan si bodo lahko ogledali drug film, na sporedu bodo: Ne Joči, Peter, Sreča na vrvici, Pastirci, Poletje v školjki, Gremo mi po svoje, 1. in 2. del, ter Košarkar naj bo, 1. in 2. del.

Šolarji se bodo s počitnic v šolske klopi znova vrnili v torek, 2. novembra. Naslednje počitnice bodo že božično-novoletne, začele pa se bodo 25. decembra.