Rok Sotlar ne bo prejemal skoraj 6.000 evrov bruto mesečne plače za vodenje ŠOUL-a. Foto: MMC RTV SLO
Rok Sotlar ne bo prejemal skoraj 6.000 evrov bruto mesečne plače za vodenje ŠOUL-a. Foto: MMC RTV SLO
Tajkuni med študenti?

Kot kaže, je študentski parlament, tudi zaradi kritičnega poročanja medijev, odločil, da bi bilo tolikšno plačilo v času gospodarske in finančne krize za javnost nesprejemljivo in nadaljevanje stare prakse vrtoglavih funkcionarskih plačil, je za TV Slovenija poročal Tomaž Bratož.

Rekorder ostaja v Mariboru
Rekorder tako ostaja direktor mariborske študentske organizacije Drago Žura, ki je potrdil, da je njegova plača podobna tej, o kateri so glasovali ljubljanski člani študentskega parlamenta. Žura tako že 13 let ostaja rekorder glede na plače študentskih funkcionarjev. Direktor primorske študentske organizacije uradno zasluži trikrat manj, neuradno pa naj bi vsak mesec prejel vsaj toliko kot njegov kolega v Mariboru.

Kaj vse bi lahko dobil Sotler?
V skladu s pogodbo Sotler ne bi dobil le 5.800 evrov plače, ampak bi bil upravičen tudi do vrste bonitet in obilne odpravnine. Ta bi bila "menedžersko-tajkunska", saj naj bi znašala 24 mesečnih plač, kar znese v primeru nekrivdne razrešitve 140 tisoč evrov. Sotlar bi ob koncu mandata v vsakem primeru prejel 70 tisoč evrov.

Sotlerju se višina plače sicer ne zdi sporna. Za TV Slovenija je dejal, da prihaja iz gospodarstva, na ŠOUL-u pa je nameraval stvari urediti.

Koliko je vredno vodenje ŠOUL-a?
Sotlar je sicer organizator dela, pred tem pa je bil zaposlen v verigi bencinskih restavracij Autogrill. Kot vodja ŠOUL-a bi upravljal 4 milijone evrov, ki se natečejo iz študentskega dela, vodil študentsko vodstvo, ki šteje 20 zaposlenih, nadziral Radio Študent, Hostel Celica, Zavod K4, tečaje Šolta, študentsko varno hišo in študentsko založbo.

Tajkuni med študenti?