Po zagotovilih notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar odpovedi delovnega razmerja sindikalistom iz vrst SPS-a ne bodo vplivale na potek pogajanj. Foto: BoBo
Po zagotovilih notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar odpovedi delovnega razmerja sindikalistom iz vrst SPS-a ne bodo vplivale na potek pogajanj. Foto: BoBo

Vlada je zavrnila predlog sindikatov in še naprej vztraja pri svojem predlogu, ki so ga pogajalcem že predstavili, v pisni obliki pa jim ga bodo posredovali še v sredo. Pogajanja se bodo nadaljevala, ko se bodo v sindikatih opredelili do vladnih predlogov.

Vendar pa je pogajalska skupina sindikatov predlog vlade ocenila "kot neprimeren za morebitno odločanje organov sindikata". Da ne najdejo skupnega jezika, so potrdili tudi na ministrstvu za notranje zadeve, zato bosta obe strani stališča dodatno preverili.

Petrovič bo na pogajanjih sodeloval še naprej
Strokovna pogajanja so bila sicer prva po razkritju dogovarjanja o policijski kontroli ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Preiskava še ni končana, na policiji pa so v delnem poročilu potrdili obstoj omenjene komunikacije med sindikalisti. Za policijske sindikaliste in policista, ki sta novembra lani ustavila ministra, ko se je ponoči vračal z rockerskega koncerta, so uvedli postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič, za katerega je tudi uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, je napovedal, da bo na pogajanjih še naprej sodeloval, svoj mandat pa je vezal na glasovanje, ki bo potekalo na izrednem kongresu, ki bo sklican po končanih pogajanjih z vlado.

Po zagotovilih notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar odpovedi delovnega razmerja sindikalistom iz vrst SPS-a ne bodo vplivale na potek pogajanj. Vladna pogajalska skupina je po njenih besedah dobro opravila svoje delo in se že približuje točki, ko bi se lahko začeli pogovarjati o sestavljanju osnutka stavkovnega sporazuma.