Prvi približevalni predlog, ki so ga posredovali predstavniki Arrive, ni zadovoljil stavkovnega odbora. Foto: Radio Koper
Prvi približevalni predlog, ki so ga posredovali predstavniki Arrive, ni zadovoljil stavkovnega odbora. Foto: Radio Koper

Vodstvo družbe je stavkajočim ponudilo 1,5-odstotno zvišanje osnovne urne postavke, vendar zgolj za vse zaposlene v družbi Arriva Štajerska. Stavkovni odbor ima predlog za nesprejemljiv, vendar so napovedano zaostritev stavke kljub temu preložili, saj se bodo pred tem ponovno sestali z vodstvom družbe.

V stavkovnem odboru so napovedali, da bodo z današnjim dnem zaostrili stavko, če jim uprava do nedelje zvečer ne pošlje prvega približevalnega predloga. V tem primeru bi danes stavkajoči vozniki izvajali le še mednarodni linijski prevoz potnikov, ki je določen z mednarodnimi pogodbami, ter prevoze na delo in v šolo, skladno z zakonskimi določili.

Stavkovni odbor vztraja pri srečanju s predstavniki Deutsche Bahn, ki je večinski lastnik skupine Arriva. Kritični pa so tudi do prizadevanj vodstva Arrive, da spor rešijo v sodelovanju z drugimi sindikati podpisniki podjetniških kolektivnih pogodb. Po mnenju stavkovnega odbora udeležba drugih sindikatov pri razreševanju stavkovnih zahtev ne prinaša "dodane vrednosti."