Aleksandra Pivec. Foto: Radio Maribor/Tone Petelinšek
Aleksandra Pivec. Foto: Radio Maribor/Tone Petelinšek

Po besedah Aleksandre Pivec, sicer nekdanje kmetijske ministrice in nekdanje predsednice DeSUS-a, so tudi že izbrali kandidate, ki se bodo za sedež v parlamentu potegovali v posameznih volilnih okrajih. Ob tem poudarja, da se bo stranka na volitve podala samostojno, a da so se o sodelovanju po volitvah pripravljeni pogovarjati z vsemi, ki bodo za to izkazali interes. Prepričana je namreč, da v Sloveniji primanjkuje "volje po pogovoru in sodelovanju, spoštovanju različnih mnenj, tudi različnih ideoloških pripadnosti".

Sorodna novica Perič: Prestop Mateje Udovč ne bo zamajal delovanja koalicije

Zato kot nekorektno ocenjuje, da bi stranka Naša dežela zavrnila pogovore s tistimi, ki jih k temu povabijo, tudi z Zavezništvom za politično sredino. Aleksandra Pivec tako pozdravlja povezovanje sredinskih strank in oblikovanje močnega sredinskega zavezništva, ki bi po njenih besedah predstavljalo alternativo tako levemu kot desnemu ideološkemu političnemu polu. "Nikakor pa ne pozdravljam pragmatičnega preračunavanja, kalkuliranja, kjer bi se povezali zgolj zato, da prestopimo parlamentarni prag," je zatrdila.

Sorodna novica Anketa: Novinci bi precej spremenili lestvico, v zadnjem mesecu največ pridobila SDS in SAB

Zadnji rezultati javnomnenjskih raziskav so sicer nakazali možnost, da stranki uspe prestopiti parlamentarni prag. Pivec ob tem zatrjuje, da jih takšni rezultati ne presenečajo, saj da že eno leto dejavno delujejo na terenu. Hkrati poudarja, da se ne obremenjujejo z volilnim izidom, a da bi bilo za politično stranko "zelo neresno, da vstopa v politični prostor brez visokega in ambicioznega cilja".

Sorodna novica Pod taktirko Aleksandre Pivec nastala stranka Naša dežela

Stranka po njenih besedah trenutno šteje nekaj več kot 2000 članov, za zdaj so ustanovili 80 lokalnih odborov, kar po mnenju Aleksandre Pivec kaže na to, da mora stranka ostati stabilna za daljše obdobje in ne zgolj za obdobje enkratnih volitev.

Prestop v stranko je v torek naznanila tudi poslanka SMC-ja Mateja Udovč, na novinarsko vprašanje, ali se o prestopu pogovarjajo tudi s poslancem DeSUS-a Ivanom Hršakom, pa je Pivec odgovorila, da se o morebitnih nadaljnjih prestopih katerega izmed zdajšnjih poslancev konkretno še niso pogovarjali, a da je od nekaterih poslancev izkazan interes za morebitno sodelovanje.