Slovenija
Sindikati napovedujejo stavko
Branimir Štrukelj pojasnjuje potek stavke Konfederacije sindikatov javnega sektorja na tiskovni konferenci 6. februarja 2018 v Ljubljani. Foto: BoBo/Borut Živulović
KSJS
Stavki se bo pridružil tudi Sindikat delavcev v pravosodju. Foto: BoBo/Borut Živulović
VIDEO
Stavke prihodnji teden ne...

Dodaj v

Štrukelj pred stavko: Občutek imam, da nas vlada ne jemlje resno

Sindikati razgrnili način stavke
6. februar 2018 ob 18:22
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Prihodnji teden stavke pripravlja pet sindikatov javnega sektorja, ki predstavljajo več kot 80 odstotkov vseh sindikalno organiziranih v javnem sektorju, zatrjuje predsednik KSJS-ja Branimir Štrukelj.

Pred tremi stavkami, ki so napovedane za ponedeljek, torek in sredo prihodnji teden, poteka troje ločenih pogajanj. Sindikati glede na dejavnost, ki jo zastopajo, postavljajo različne zahteve, je na medijski konferenci predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Branimir Štrukelj. Skupni cilj vseh pa je po njegovih besedah, da se kolektivne pogodbe dejavnosti ohranijo kot tisti prostor, kjer se dogovarjajo specifična vprašanja, naj gre za policijo, zdravstvo, vzgojo in izobraževanje, državno upravo, pravosodje ipd.

Policisti zarana
Prvi bodo v stavko v ponedeljek vstopili v policiji. Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je pojasnil, da bodo stavko začeli ob 7. uri in jo nadaljevali do izpolnitve zahtev. Po njegovih napovedih se bodo stavki pridružili zaposleni v policiji in na notranjem ministrstvu, skupno okoli 9.000 zaposlenih.

Za stavko v policiji sicer veljajo določene zakonske omejitve, ki jih bodo upoštevali. Storili bodo vse, da preprečijo dejanja, ki bi predstavljala nevarnost za življenje, zdravje ali premoženje ljudi, je napovedal Uroševič. Prvi dan stavke, v ponedeljek, bodo sindikalni zaupniki in tisti zaposleni, ki bodo prosti, po njegovih besedah prišli tudi pred vlado.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš je ob tem poudaril, da želijo policistom vrniti status, ki si ga zaslužijo glede na naloge, pooblastila, odgovornost in nevarnost, s katerimi se vsak dan spoprijemajo. Vlada je namreč enostransko posegla v dogovorjena razmerja iz leta 2016 in s tem ponovno razvrednotila poklic policista, je pojasnil.

Sledi zdravstvo in socialno varstvo
V torek bo sledila dvourna opozorilna stavka v zdravstvu in socialnem varstvu, za katero so se skupaj odločili v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije in Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Stavka bo potekala med 8. in 10. uro. V omenjenih sindikatih zatrjujejo, da imajo veliko podporo in da se jim bodo po napovedih pridružili tudi nekateri nečlani sindikatov. Skupno pa na tem področju dela več kot 40.000 zaposlenih.

Po besedah predsednika sindikata zdravstva in socialnega varstva Zvoneta Vukadinoviča so delovne razmere med stavko uskladili z resornima ministrstvoma. A bistvo njihovih stavk ni v tem, da bi prizadeli bolnike ali na primer oskrbovance v domovih za starejše. Vedno znova ugotavljajo, da med stavko ne bodo mogli delali tako malo, kot je predpisano. Vendar pa njihov sindikat zastopa tudi zaposlene iz plačne skupine J, pri katerih ne veljajo zakonske omejitve. Tokratna stavka bo po njegovih besedah zgolj opozorilna, če pa jim vlada ne bo prisluhnila, bodo nadaljevali z belo stavko.

Če bi se na primer odločili za umik soglasja za opravljanje dela prek polnega delovnega časa, bi to za bolnišnice in predvsem za domove za starejše pomenilo, da četrti teden ne bi bilo več prisotnih medicinskih sester. Po podatkih nekaterih bolnišnic pa bi marsikje že v tretjem tednu imeli težave pri razporejanju medicinskih sester v tri izmene, je pojasnila predsednica sindikata delavcev v zdravstveni negi Jelka Mlakar. Za torek pa pričakujejo, da bo delo organizirano kot ob nedeljah ali praznikih. Javnih protestnih shodov ne bo, razen pred ključnimi centri v posameznih regijah, je povedala.

V sredo vzgoja in izobraževanje
V sredo se bo nato začela še splošna stavka v vzgoji in izobraževanju. Po napovedih Štruklja, sicer glavnega tajnika Sindikata vzgoje, izobraževanja in znanosti Slovenije, bo stavkala ogromna večina vrtcev in šol. Za stavko se je po njegovih besedah odločilo več kot 37.000 zaposlenih in pričakujejo, da jih bo približno toliko v stavki tudi sodelovalo. Velik del stavkajočih pričakujejo na protestnem shodu, ki bo ob 12. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Štrukelj se je odzval tudi na navedbe gospodarske zbornice. Ocenil je, da gre za pritisk na stavkajoče v javnem sektorju. Očitno jih je strah, da bi zahteve po zvišanju plač v javnem sektorju preskočile v zasebni sektor in bi delavke in delavci le opazili, da so se dobički lastnikov kapitala lani enormno povečali in da bi bilo prav, da se del teh dobičkov prenese v plače zaposlenih v zasebnem sektorju.

Sicer pa sta na novinarski konferenci sodelovala predstavnika še dveh sindikatov, vključenih v KSJS. Predsednik Neodvisnega sindikata delavcev Ljubljanske univerze Tomaž Sajovic je izrazil podporo stavki, ki jo je napovedal Sviz, in pozval svoje člane ter delavce na univerzah v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem, naj se udeležijo napovedanega protesta.

Predsednik Sindikata delavcev v pravosodju Slovenije Tomaž Virnik pa je ugotavljal, da se jim je to, da so eden redkih sindikatov, ki ni napovedal stavke, že negativno povrnilo, saj vlada z njimi ne vodi nikakršnega socialnega dialoga. Tako jim ne bo preostalo drugega, kot da tudi sami napovedo stavko.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
nvk
# 06.02.2018 ob 18:41
Štrukelj pred stavko: Občutek imam, da nas vlada ne jemlje resno

Štrukelj se je odzval tudi na navedbe gospodarske zbornice. Ocenil je, da gre za pritisk na stavkajoče v javnem sektorju. Očitno jih je strah, da bi zahteve po zvišanju plač v javnem sektorju preskočile v zasebni sektor in bi delavke in delavci le opazili, da so se dobički lastnikov kapitala lani enormno povečali in da bi bilo prav, da se del teh dobičkov prenese v plače zaposlenih v zasebnem sektorju.

In potem se čudi, zakaj ga ne jemljejo resno. Saj smo opazili, ampak za razliko od javnega sektorja, mi lahko letimo na cesto. Jaz vas imam poln kufr v javnem sektorju, ker ne zaprete plantaž pisarniških fikusov, dejansko še DDVja niste znižali na predkrizno raven. Saj lahko zvišate plače, samo treba zmanjšati število zaposlenih in bo več plačne mase za posameznika. Recimo outsourcanje čiščenja je ful fajn, da umetno zmanjšaš število zaposlenih in potem lahko še par uradnikov zaposliš. Ma dej... sramota ste, res.
black187
# 06.02.2018 ob 18:42
Stavkajoči vrtci - mene kot starša niso pridobili na svojo stran. Sredi tedna stavka, mi naj se pa zajebavamo s varstvom? Po moje lahko kako drugače dobijo svoje zahteve, kot da v zagato spravijo mlade starše?
mircy
# 06.02.2018 ob 18:52
Ta štrukl dela sloveniji velik problem, non stop nekaj izsiljuje, pa kaj ta vlada ne zna naredit že enkrat konca pred takimi...kot je ta.
sandiego1995
# 06.02.2018 ob 19:04
Štrukelj!!!!!!!! A me poslušaš????

Na drugi strani imajo negovalke v domovih za ostarele 800€ mesečne plače. Nimajo počitnic za prvi november, nimajo počitnic za novo leto, zimskih počitnic, za prvi maj, dva meseca poletnih počitnic. Še dopusta nimajo, ker ga ne morejo dobiti. In za razliko od prfoksov delajo osem ur in več na dan, pa tudi sobote in nedelje. Ja Štrukelj, ko boš imel koga v domu, prej zagotovo ne, boš morda dojel, bolj verjetno pa ne, da so še drugi, ki si prej zaslužijo dvig plač, kot vi PRFOKSI!!!!
windmaster
# 06.02.2018 ob 19:49
Jaz sem šefu rekel naj mi da 30% večjo plačo ali pa grem. Seveda mi ni dal in sem šel na svoje. Sedaj imam zaposlene, plačam jih glede na učinek. Ker je to začaran krog se vsi trudijo biti boljši. In boljši kot si, več zaslužijo. Ob tej njihovi pridnosti še več zasluži država, katera pa za našo firmo ni zaslužna čisto nič!
Hočem povedat da je čas ko se ti enkrat zazdi, da si poln idej in hočeš še več, odličen čas da greš na svoje in postaneš uspešen. Zato ne vem kaj v javnem sektorju čakajo.....?
Korošec
# 06.02.2018 ob 19:16
Sploh ne vem kaj se imajo za pogajat, vlada naj naredi revizijo JS, in naredi spisek kdo vse je odveč, potem naj jim da na mizo 2 predloga, ali želijo da se ta višek odpusti in se ostalim povišajo plače ali pa se zadržijo in plače ostanejo iste, pa naj se vrli Štruklji odločijo kaj bodo.
Radoveden
# 06.02.2018 ob 19:57
Pravi občutek imaš. Noben te ne jemlje resno in večina v državi te ne podpira. Gotof si!
mirkoxx
# 06.02.2018 ob 19:09
kdaj bo čas za stavko v zasebnem sektorju?
Je ne rabimo, ker imajo podjetja avtonomnost. V javnem sektorju pa ni nobene fleksibilnosti.

Jaz sem osebno sel do svojega sefa in zahteval 25% povisico z odpovedjo v roki, povisico sem takoj tudi dobil. Kaj takega ni mozno v javnem sektorju - ker je sistem tako zelo rigiden. Jaz verjamem da obstajajo zelo dobri delavci v javnem sektorju, ki si zasluzijo precej vec kot dobijo. Samo je ta sistem tako zasnovan da ne nagrajuje najboljsih.
betko007
# 06.02.2018 ob 18:55
Sej vas ni za jemati resno. S takimi zahtevami ste res smešni.
Joze Koder
# 06.02.2018 ob 19:20
Štrukelj in ostali spet zganjajo populizem. Naj se raje zavzema za optimizacijo celotne državne uprave (posledično zmanjšanje zaposlenih) in izkoreninjene korupcije. Potem bo tudi denarja za plače dovolj.

Samo to ni populistično in všečno, zato tega ne govori.
hombre
# 06.02.2018 ob 18:35
Kdo tu koga ne jemlje resno?!
gesan
# 06.02.2018 ob 19:18
Štrukelj pred stavko: Občutek imam, da nas vlada ne jemlje resno
------------------------------
G. Štrukelj, vsi vi ste skrajno neresni.
In vlada in sindikalisti!

IMam en čisto praktičen predlog.
Prevzamite vajeti vladanja v državi, saj vas je dovolj, pametni ste tudi izredno, pa dajte minimalno plačo na 2 jurja in dajte še več...

Super, jaz sem takoj za!
Kje pa boste vzeli, pa je vaš problem!
webman
# 06.02.2018 ob 20:53
Takole smo dobili:
"Spoštovani starši!
V priponki vam pošiljamo pismo Stavkovnega odbora SVIZ, ki se nanaša na izvedbo splošne stavke javnega sektorja dne 14. februarja 2018, ki se ji pridružuje tudi naš vrtec.
Obveščamo vas, da bomo ta dan ravnali v skladu z dogovori in usmeritvami stavkovnega odbora SVIZ za čas stavke, obenem pa vas obveščamo, da bo vrtec za otroke v nujnih primerih odprt."

Prvič: Mene vaš boj za plačo briga ravno toliko kot vas moj, torej nič.
Drugič: Jaz vrtec plačujem in če bom moral za ta dan najeti varstvo ali koristiti dopust bom to zavrnil na položnici.
Tretjič: Svoje težave prenašate na pleča staršev, zaradi česar si ne zaslužite nobene podpore in iskreno upam, da za ta dan ne prejmete plačila!

Upam samo, da mojim tamalim ne boste natvezili kakšnih zgodbic, zakaj se vam prihodnji teden ne bo dalo delati...
alcatraz
# 06.02.2018 ob 19:07
Štrukelj pred stavko: Občutek imam, da nas vlada ne jemlje resno

Tudi jaz te ne.
sempetrc
# 06.02.2018 ob 19:40
Včasih je bila čast biti učitelje, danes pa so to zgolj "mezdniki".
Korošec
# 06.02.2018 ob 21:22
@el CARTEL
pa sej imaš sedaj priložnost se rešiti teh pijavk v šolstvu,
otroka boš imel doma 14. februarja,

in lahko ga obdržiš doma tudi v nadaljnje.
zakaj pa ne.
ne vem sploh kaj se pritožuješ. kdo pa potrebuje vrtce, ali pa šole. boš pa otroke poštevanko doma učil. ko pa zboli, mu boš operiral slepič ali popravil zob, in ko ti malce bajta zagori (bog ne daj) boš že zmogel sam pogasiti.

ne vem zakaj se multipraktiki pritožujete nad enim dnevom štrajka,
saj zmorete sami.
jaz verjamem v vas :)


Z drugimi besedami, dali nam boste tako plačo kot jo hočemo ali pa si sami čuvajte otroke, jih zdravite ali pa si pogasite hišo, kako se že temu reče? Izsiljevanje? Se ti zdi to ok?
Epafrodit
# 06.02.2018 ob 21:02
Štrukelj pred stavko: Občutek imam, da nas vlada ne jemlje resno

Za vlado ne vem. A vsi iz nižjih kast vašo visoko kasto jemljemo zelo zelo resno saj vidimo, da ste resno prepričani, da položaja in potreb raje sploh ni potrebno resno jemati.
moonylink
# 06.02.2018 ob 19:34
predlagam stavko v zasebnem sektorju.

ahahahahaha ljuba dusa, v javnem sektorju se visje place ne dobi s stavko!
Sorrento
# 06.02.2018 ob 19:23
Glede na to, da delajo šolniki na delovni dan polovico toliko kot ostali državljani, ob tem pa imajo še 4x več dopusta, se je za vprašati, kdo je tu nor in koga je za jemati resno.

Javno mnenje zato 90% nasprotuje dvigu že tako realno preplačanih šolnikov. Če vlada tu tudi malo popusti Štruklju, definitivno izgubi volitve.
samo.hladnik
# 06.02.2018 ob 21:55
Mah, po osebnih izkušnjah večina kadra v vrtcih in osnovnih šolah dela po liniji najmanjšega upora, zelo na easy, po par ur na dan in še to le, če niso ravno že spet počitnice.

So živo nasprotje truda ljudi v gospodarstvu, ki garajo po 11 ur na dan, na letni ravni pa imajo 20 dni dopusta.

Razmerje plač med enimi in drugimi pa... adijo, pamet!
Celt
# 06.02.2018 ob 21:15
Bože mili, spet se priviligiranci počutijo kot da jim pripada nekaj več. Raja v gospodarstvu pa naj crkne samo da bo za vas dovolj.
Bravo, vsaka čast za umske manipulacije. Ajde zdaj pa brž delat v gospodarstvo, tam so baje večje plače... še niste dali odpovedi?
Haloo
# 06.02.2018 ob 20:49
Na račun realnega sektorja si je lahko plače dvigat, ampak ta bo tudi počasi krepnil, zaradi teh pijavk!
Janko1973
# 06.02.2018 ob 19:59
Štrukelj je spet dočakal svoj trenutek slave. Dežurni štrajk majster...
Binder Dandet
# 07.02.2018 ob 06:47
Ampak ucitelji delajo doma. Razliko do 8 ur. in tu se zakomplicira. Nobenega nadzora ni, koliko delajo doma. Oni pravijo, da vak dan nekaj ur. Poravljanje kontorlk in priprave na naslednji dan. Drugi smo pa skepticni do tega, se zlasti, ce so nam ucitelji celo zivljenje bili v blizini. Resitev bi bila, da ostanejo v sluzbi do 15:45 in takrat naredijo, kar morajo. Oz malo manj, ker kaksno uro seveda vzamejo roditeljski sestanki ipd.. Pac da dela ne bi nosili domov.
chakboris
# 06.02.2018 ob 21:37
Ma daj, bodi resen, Štrukelj. Noben vas ne jemlje resno s temi vašimi nerealnimi in žaljivimi zahtevami. Pa kdo vas bo plačeval vedno več in vedno bolje, pri čemer se kvaliteta in količina dela iz leta v leto manjšata. Naredite red v lastnih vrstah pa bo denarja za vse, ki želijo v izobraževanju in celotni JU dobro delati, več kot dovolj!
webman
# 06.02.2018 ob 21:31
@el CARTEL
Kaj v mojem zapisu ni resnično? Vlada, ki se napaja iz proračuna, se bori z ostalim JS, ki je plačan iz proračuna. Kaj ko bi za spremebo zahteval znižanje plač pijavk raznoraznih sekretarjev uradov in agencij, ki niti sami ne vedo kaj delajo?
Pa ko ravno naštevate kj vse drugi nebi imeli brez tega in onega (kar je milo rečeno beden izgovor za upravičevanje nerealnih zahtev), lahko tudi delavci na tankštelah zaprejo štacuno, pa bomo vsi peš hodili...
našejenaše
# 06.02.2018 ob 20:28
el CARTEL... Samov gospodarstvu so sindikati še podaljšek države - kot v socializmu. Rdeča barva je pri tem manj pomembna :)
samo.hladnik
# 06.02.2018 ob 19:36
Zanimiva je statistika OECD o mednarodni primerjavi plač učiteljev. Slovenski učitelji so že zdaj nominalno plačani več od francoskih. Pri čemer je francoski BDP približno 2x večji in raven ostalih plač je tudi cca 2x večja.

Ergo so slovenski šolniki glede na mednarodno običajna razmerja med poklici že sedaj 2x preplačani.
gesan
# 06.02.2018 ob 19:19
hombre
# 06.02.2018 ob 18:35
Kdo tu koga ne jemlje resno?!
---------------------------
A je v tej državi sploh kje še kaj resnega?
kolko jaz vidim, so v tej državi še najbolj resni "standup komiki"!
Binder Dandet
# 07.02.2018 ob 06:49
Ta z vrtci je pa res prav posrecena. So napisali podprite nas. Ja, seveda. Iskat bom moral varstvo, da podprem vaso zahtevo, da mi vec iz zepa vzamete.

btw. a kdo ve. Kaj pomenijo nujni primeri, v katerih lahko otroka pripeljes? Ker imam obcutek, da ne smejo vrtca zapret in igrajo na noto, da bi cimmanj otrok starsi pripeljali.
ga_moram_imet
# 07.02.2018 ob 00:22
Nekateri lapate neumnosti o tem, da učitelji delajo po 4 ure na dan in da so doma ne vem koliko dni. Vse to je bilo nekoč res, danes pa temu ni tako, ker moramo učiteljice ogromno ur dopusta-počitnic, ki ga je res preveč in nimamo toliko dni lastnega dopusta, PRINAŠATI NOTRI NA DESETINE UR, MLADI UČITELJI SKORAJ ZA CEL MESEC. Toliko o tem! Učitelji v šolo prihajajo okoli 7.45, mnogi prej, pred 14.00 pa skoraj ne gredo domov. Tako da ne bluzite na pamet.

To pomeni da delate soraj 6.15 ure? Plačani pa za 8 ur? S tem da od 1.7 do cca 20 avg ste doma. plus seveda 2x počitnice krompirjeve in zmiske.
borut-blas
# 06.02.2018 ob 19:26
resno bi jemal sindikate kavnega sektorja če bi ne bilo pri njih za velik del ljudi najbolj pomembno ob kavici klepetati o tem kje so bili in kam nameravjo iti čez vikend ..
če bi se zavzemali štrukelj in ostali za to da se kvalitene in pridne loči od ostali potem bi podprl javni sektor da se jim dvigne plača
za kavni sektor pa je vsak evro preveč
nacho
# 07.02.2018 ob 07:51
Ne rečem, zdravnikom ni bilo treba dvignit plač ampak vseeno, da se učitelji primerjajo z njimi je pa zame perverzno! Tisti, ki bi res lahko jamrali so tiho, njim pa gre kljub zujfu še vedno zelooo dobro, zame so preplačani, so pa najbolj glasni.
ikacbe
# 06.02.2018 ob 21:42
Štrukelj, tebe nihče več ne jemlje resno.
webman
# 06.02.2018 ob 21:00
Pri nas se sindikalni boj bije med dvemi stranmi, ki so plačane izključno iz davkov gospodarstva. Dejansko je edini suženj tega sistema celotni realni sektor.
Haloo
# 06.02.2018 ob 20:54
@ledolomilec - po pisanju sodeč, (sestava stavka), v šolo hodiš le pospravljati.
jureimacure
# 06.02.2018 ob 20:44
Optimizacija.
Ribiič
# 06.02.2018 ob 20:27
To je stavka priviligiranih slojev - slojev, ki živijo na račun delavcev.
Bivši uporabnik
# 06.02.2018 ob 20:07
Zato ne vem kaj v javnem sektorju čakajo.....?

Čakajo na garantirano mesečno plačo.
Valentin57
# 07.02.2018 ob 11:44
Štrukelj pred stavko: Občutek imam, da nas vlada ne jemlje resno
Saj važno je, da sam sebe jemlješ skrajno resno. In tudi mi te - kar poglej koliko komentarjev si vsakič nakoplješ, ko odpreš usta.
Bivši uporabnik
# 07.02.2018 ob 07:51
@el CARTEL
Ti kar sanjaj svojo komunistično revolucijo pardon generalni štrajk. V praksi ni nobenega razloga, da bi delavci iz različnih podjetji skupaj protestirali.
puros
# 06.02.2018 ob 22:46
Štrukelj ne jamraj in javno povej če si upaš kakšno plačo imaš in povej svojim članom sindikata da ima vsak ki se ne strinja z pogoji dela v javnem sektorju vse možnosti da si poišče službo v zasebnem sektorju kjer se vsem zaposlenim smeji od zadovoljstva, visokih plač, božičnic, 13 plač, udeležbe pri dobičku, itd.... aja pa zasebni sektor je res vesel da lahko podpira javne uslužbence ala štrukl
zanklod
# 06.02.2018 ob 21:41
btw... zakaj pa ni stavka 9.2.?
Mislim, da vas večina staršev (šoloobveznih otrok) takoj podpre ...joke:)
Mimobeznik
# 06.02.2018 ob 19:19
Povišat kvote za priseljevanje in zamenjat stavkajoč JS s Hrvati, Srbi, Makedonci in Bosanci.
MojsterJaka14
# 07.02.2018 ob 17:38
Tudi če se dela 6 ur in 15 min, kot je nekdo prej izračunal, me zanima, koliko od vas bi zdržalo način dela, ki ga opravljajo učitelji - to pomeni prenašanje in poučevanje 15-30 otrok v razredu, ki odraščajo v sodobnem času. Otroci zaradi spleta in raznih aplikacij (google, youtube ipd.) izgubljajo sposobnost, da bi z vloženim trudom in mero potrpežljivosti prišli do znanja. Ko jim nekaj ne gre, enostavno izgubijo motivacijo in so nejevoljni... Zakaj? Zato ker jim je na spletu odprta možnost, da z dvemi, tremi kliki (5 sekund) pridejo do informacije, katera je njim v tistem trenutku všeč.

Glede vrtca pa pozabljate, da so vzgojiteljice v vrtcih druge mame, katere skoraj več časa dnevno preživijo z otroki kot starši sami.

Sicer pa, ko večina iz zasebnega sektorja tako govorijo čez javni sektor in nasploh učitelje... Imeli ste možnost brezplačnega šolanja, da si pridobite 7. stopnjo izobrazbe, postanete učitelj izbrane smeri in s tem "najboljšo službo na svetu glede na vložek dela in zaslužek".

Lep pozdrav in brez zamer
forhand
# 07.02.2018 ob 00:06
Navaden populist in izsiljevalec.Gospodarstvo ustvarja javni sektor pa sproti troši.
vrtojb5
# 06.02.2018 ob 22:38
Sej je prav, da vas ne.
Sorrento
# 06.02.2018 ob 20:36
Spomnim se, kako so se po koncu gimnazije odličnjaki vpisovali na medicino, pravo ipd., tiste komaj zadostne pa so usmerjali v predšolsko vzgojo in razredni pouk.

In oni so zdaj ta Štrukljeva elita, ki si s svojimi intelektualnimi "sposobnostmi" in "marljivostjo" "zaslužijo" takšne nebeške plače.
našejenaše
# 06.02.2018 ob 20:10
Štrukelj-sposoben voditelj. Če bi v gospodarstvu imeli takšnega voditelja, kovinarji ne bi delali za 800 evrov mesečno, ampak za 1.200 evrov. Tako to poteka na zahodu (IG METAL v Nemčiji recimo)... Ampak pri nas delavce vodi rdeči Semolič in kompanija po motu: Bolje mezda za vse, kot dobra plača za sposobne in delovne!!!!
el CARTEL
# 06.02.2018 ob 19:46
mirkoxx @ torej zasebni sektor ne stavka, ker si ti dobil 25% povišico... hehe

in stavka ni upravičena, ker ti lahko kadarkoli dobiš povišico. potem pa pač ne stavkati.

osebno menim,d a je sedaj čas za stavko v zasebnem sektorju, eno tako kolektivo, če že vsi ostali stavkajo... zakaj pa ne, mogoče dobiš še kak %, tvoji kolegi, ki pa niso dobili nič, pa mogoče dobijo kaj.
Kazalo