Foto:
Foto:

25-članski svet je na seji menil, da je dosedanji direktor Inštituta za rehabilitacijo najprimernejši med devetimi kandidati.

Hočevarja je podprlo 19 članov sveta, čeprav bi bilo dovolj že 13. Neuradno je bil njegov najresnejši tekmec Tomaž Schara iz podjetja Be Solution, ki so ga podprli zdravniki. Po mnenju razpisne komisije je bil resen namen za kandidaturo razviden tudi iz vsebin programov Sama Fakina, Miroslava Končine in Erika Vrenka.

Za Tomaža Scharo so glasovali trije člani sveta iz vrst zaposlenih, vsi ostali kandidati Erik Vrenko, Miroslav Končina, Samo Fakin, Alojz Krapež, Janez Klun, Dragec Kovač ter Zvonko Hočevar pa so ostali brez glasu podpore.

Od oktobra lani je največjo zdravstveno ustanovo pri nas kot vršilec dolžnosti direktorja vodil Sergej Hojker, ki bo ostal na tem mestu še do marca, ko bo vodenje prevzel Hočevar.

Hočevarjevi načrti s KC-jem
Hočevar, ki naj bi funkcijo prevzel konec februarja ali v začetku marca, je v predstavitvi kot tri najpomembnejša izhodišča svojega programa izpostavil videnje KC-ja kot vrhunske ustanove, razpoznavne po vrhunskih storitvah, ter kot osrednje ustanove s terciarnimi obveznostmi, ki skrbi za kakovostno razvijanje medicinske stroke in sooblikuje zdravstveni sistem. Kot tretje pa je po njegovih besedah treba skrbeti, da bo KC tudi kakovostna regionalna bolnišnica za ljubljansko gravitacijsko območje.