Sodba Janši je krivična in politično motivirana, sporočajo protestniki. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Sodba Janši je krivična in politično motivirana, sporočajo protestniki. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Prišlo je približno 200 ljudi, nekateri so prižgali sveče in jih položili pred stavbo sodišča. Tokrat je zbrane pozdravil tudi David Tasić, ki je bil z Janšo skupaj aretiran v aferi JBTZ. Dejal je, da je na kraju, kjer prižigajo sveče, umrla pravna država. Janša po njegovih besedah ve, da svoboda ni zastonj in se je zanjo treba bojevati. "Ne bojte se za Janšo, on je močan in vajen vseh krivic in podtikanj," je dodal.

Na shod, ki ga je vodil Aleš Primc iz Civilne iniciative za družino in pravice otrok, je prišlo nekaj znanih obrazov SDS-a, med drugim poslanca Alenka Jeraj in Dragutin Mate. Zbrani so prinesli slovenske zastave in nekaj transparentov ter zapeli himno. Po dobre pol ure so se razšli z napovedjo, da se v sredo ponovno zberejo pred sodiščem.
Množica se je pred sodiščem zbrala tudi v ponedeljek, izražala ogorčenje nad predsednikom vrhovnega sodišča Brankom Maslešo ter zahtevala čimprejšnjo odločitev sodišča o primeru Janše. Podporniki Janše vztrajajo tudi pred zaporom, in sicer vse od začetka prestajanja kazni, že dalj časa pa v parku pred sodiščem. Bolj množične proteste s prižiganjem sveč izvajajo drugi dan zapored.