Rdeči križ letos praznuje 150 let obstoja. Foto: BoBo
Rdeči križ letos praznuje 150 let obstoja. Foto: BoBo

Mednarodni dan Rdečega križa zaznamujemo na dan obletnice rojstva ustanovitelja danes velike mednarodne organizacije Henryja Dunanta. Denar, zbran v tednu Rdečega križa, bo RKS po besedah njegove generalne sekretarke Renate Brunskole namenil za izvedbo humanitarnih programov v korist socialno ogroženih skupin prebivalstva. Lani so zbrali 415.483 evrov, ki so jih porabili za izvedbo projektov tedna ter za izvedbo akcij 56 območnih združenj RKS-ja.

Teden RKS se bo danes začel v Gradcu v Beli krajini, kjer je tudi muzejska zbirka te naše najstarejše humanitarne organizacije, sklenil pa se bo z desetim preverjanjem usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS-ja Debeli rtič.

V prihajajočem tednu bo poleg tega na vseh poslovnih enotah pošte v prodaji tri milijone doplačilnih znamk, prav tako bo na avtobusnih in železniških postajah na voljo 25.000 doplačilnih vozovnic v vrednosti 17 centov. V tednu RKS-ja se bo nadaljevala tudi vseslovenska humanitarna akcija Lepo je deliti.