Perne je dejal, da pomeni izid bolj kot zmago veliko odgovornost za izpeljavo projekta in odgovornost za komunikacijo s tistimi, ki se z njim ne strinjajo. Foto: RTV SLO
Perne je dejal, da pomeni izid bolj kot zmago veliko odgovornost za izpeljavo projekta in odgovornost za komunikacijo s tistimi, ki se z njim ne strinjajo. Foto: RTV SLO
Kranjčani za novo odlagališče

Kranjski župan Damijan Perne je glede na javnomnenjske raziskave podoben rezultat pričakoval, težko pa govori o zadovoljstvu, saj gre za posvetovalni referendum. "Vsekakor pa nam to bolj kot neko zmago pomeni neko odgovornost, da projekt, ki ga imamo naloženega, zdaj poskušamo čim prej in čim bolje izpeljati, ter veliko odgovornost za komunikacijo s tistimi najbližjimi, ki s tako rešitvijo niso zadovoljni", je poudaril župan.

Civilna iniciativa: Referendum je protiustaven
Članica civilne iniciative krajanov Mlake in Tenetiš Marjeta Terčelj pa je na drugi strani poudarila, da je zanje referendum ničen, četudi je posvetovalen. "To je na žalost protiustavni referendum, saj je na njem večina odločala o manjšini in bo na račun manjšine bolje živela," je opozorila Terčljeva in dodala, da tisti, ki so kilometre oddaljeni od deponije, ne morejo odločati o tem, da bodo oni živeli v slabših razmerah.

Na vprašanje, kako bo civilna iniciativa ravnala naprej, je Terčljeva odgovorila, da imajo pripravljenih še nekaj programov in mogočih potez, nikakor pa ne bodo dovolili podaljšanja obratovalnega dovoljenja in odlaganja odpadkov na Tenetišah. Ob tem je še predlagala, naj bo regijsko smetišče na območju, kjer je največ ljudi glasovalo za.

Še vedno straže pred deponijo
Člani Civilne iniciative in Društva za ohranitev Udin Boršta še vedno stražijo pred deponijo, da ne bi Komunala Kranj brez dovoljenja vozila odpadke nanj. Na občini pa računajo, da bo izid referenduma vplival na to, da bo Agencija RS za okolje kmalu izdala podaljšanje okoljevarstvenega dovoljenja, s katerim lahko deponija začne ponovno zbirati odpadke kranjske občine in še petih sosednjih občin. Deponija je namreč od 31. oktobra zaprta.

Splet je vaš: Posredujte nam slike z dogajanja na tenetiški deponiji.
Kranjčani za novo odlagališče